Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Von der Leyen lubas EL-i piirivalvurite arvu kolmekordistada – ehk siis saab olema kolm korda rohkem migranditervitajaid

-
18.07.2024
Frontex mitte ei peleta illegaale, vaid korjab neid kokku.
© Scanpix

Euroopa Liidu piirivalveagentuuri Frontexi on juba pikemat aega nimetatud pigem turismiagentuuriks – nende ülesandeks on saanud mitte ebaseaduslike migrantide tõrjumine, vaid merelt kokku korjamine.

Frontex küll üritas tegeleda ka tõrjumisega, ennekõike Kreeka vetest, aga siis tabas nende juhtkonda vasakliberaalide vihane rünnak ning piirivalvurid naasesid oma tööparoodia juurde ehk hakkasid taas migrantide aluseid randa pukseerima.

Kogu Euroopa kogemus näitab, et sisselubatud rändlasi on tagasi välja saada väga raske, isegi kui nende vastuvõtmine oli põhjendamatu. Kõigis Lääne-Euroopa riikides on kümneid tuhandeid illegaale, kes on varjupaigataotlusele saanud eitava vastuse, aga on endiselt siin.

BNS vahendab: “Euroopa Komisjoni juht Ursula von der Leyen lubas neljapäeval tugevdada Euroopa Liidu piirivalveagentuuri Frontex ja kolmekordistada piirivalvurite arvu.

“Me peame Frontexit tugevdama, tegema selle tõhusamaks, kuid samal ajal pidama igakülgselt kinni põhiõigustest. Ma teen ettepaneku kolmekordistada Euroopa piiri- ja rannikuvalvurite arv 30 000-ni,” ütles ta pöördumises Euroopa Parlamendile, millelt loodab saada mandaadi juhtida komisjoni veel ühe ametiaja.”

Oluline on von der Leyeni jutus just see lõik: “kuid samal ajal pidama igakülgselt kinni põhiõigustest”. Just selle põhimõtte tõttu on Frontex loobunud piiri kaitsmisest ja hakanud migrante sisse lubama.

Nüüd saavad Vahemere paadiränne ja teised rändesektorid juurde kolm korda rohkem turismiagente.

Ursula von der Leyen on Euroopa Komisjoni presidendina alati massimigratsiooni soodustanud, kuid kuna illegaalidest küllastunud Euroopas levivad kiiresti rändevastased meeleolud, siis muutusid Euroopa Rahvapartei poliitikud enne Euroopa Parlamendi valimisi valijatele meeldimiseks kameeleonidena ajutiselt rändevastasteks.

Von der Leyen ütles ka, et “Ma ei lepi kunagi sellega, et demagoogid ja äärmuslased meie euroopalikku eluviisi hävitavad, ja ma seisan täna siin olles valmis juhtima seda võitlust koos kõigi selle koja demokraatlike jõududega.” Samas on euroopaliku eluviisi hävitanud just tema poolt sisse lubatud hiiglaslikud migrandikogukonnad, “paremäärmuslased” aga on need, kus juhivad tähelepanu Euroopat tabanud hävingule.

Uued Uudised