Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: sellel inimesel on oma isiku tähtsusest ebaadekvaatne ettekujutus

-
19.07.2024
Eneseimetleja.
© Kuvatõmmis

Peaminister Kaja Kallas lahkub Eestist eurostruktuuridesse ja lubab enne seda endale suhtumist, mis ühest küljest on ennastimetlev, teisest küljest üleolev-mõnitav riiki jääjatele. Kommenteerib Riigikogu saadik Varro Vooglaid.

“Osutatud pealkirjast vaatab vastu see, mis on minu hinnangul Kaja Kallase kõige suurem nõrkus – piiritu edevus ja eneseimetlus.

Kallase tegevuses on olnud läbivaks jooneks teatav solvumine selle pärast, et tema suuri kvaliteete ei ole osatud Eestis piisavalt hinnata. Välismaal saad pidevalt kõikvõimalikke auhindu ja preemiaid, kodus aga vingutakse ja virisetakse, selle asemel et kiita ja tänada. See tundub talumatult ebaõiglane ja põhjustab pidevalt solvumist.

Niisugust iseloomujoont kohtab sageli laste puhul, kes sooviksid saada rohkem tunnustust kui nad on välja teeninud. Täiskasvanute puhul on see aga karikatuurne.

Mis puutub pealkirjas öeldusse sisuliselt, siis muidugi ei lähe nüüd kõik heaks, sest jätkub ju täpselt sama programmi elluviimine. Aga ainuüksi niisuguse lause väljaütlemine näitab, et inimesel on oma isiku tähtsusest ebaadekvaatne ettekujutus.”