Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Bideni nõrkus Afganistanis viis sõjani Ukrainas

-
19.07.2024
Mike Pompeo
© Scanpix

USA presidendi Joe Bideni administratsiooni nõrkus Afganistanist lahkumisel viis Venemaa sissetungini Ukrainasse, ütles neljapäeval USA endine välisminister Mike Pompeo.

Aastatel 2018–2021 Donald Trumpi administratsioonis välisministrina töötanud Pompeo pidas kõne Milwaukees toimuval vabariiklaste rahvuskongressil.

Pompeo rääkis, et Biden ei suuda enam korralikult tööd teha ning kritiseeris veel praeguse administratsiooni piiripoliitikat.  Pompeo süüdistas Bidenit samuti Gaza sõja puhkemises.

Pompeo suhtles vabariiklaste kongressi ajal ka ajakirjanikega ning ütles, et võib liituda Trumpi tulevase administratsiooniga, kui teda sinna kutsutakse.

Pompeo on USA armee endine ohvitser ning hiljem oli ta ka Luure Keskagentuuri (CIA) juht. 2018. aastal sai ta USA välisministriks ning edendas siis tähtsat rolli Trumpi administratsiooni välispoliitilistes otsustes.

USA presidendikandidaat Donald Trump lubas lõpetada rahvusvahelised kriisid ja taastada Ameerika prestiiži maailmatasemel, kinnitades, et võib lõpetada sõjad ühe telefonikõnega.

„Me taastame kogu maailmas rahu, stabiilsuse ja harmoonia,“ lubas Trump. „Meie juhtimisel hakatakse Ameerika Ühendriike taas austama. Ükski rahvas ei sea kahtluse alla meie võimu, ükski vaenlane ei kahtle meie võimsuses, meie piirid on täiesti turvalised.“

Trump asetas süü hetkel kogu maailmas toimuvate konfliktide eest täielikult Bidenile.

 

Allikas: ERR/Delfi