Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa keelas vihkamise sildi all parempoolse ajakirjandusväljaande

-
19.07.2024
Vasakäärmuslasest siseminister Nancy Faeser tahab keelustada “paremäärmusluse”.
© Scanpix

Saksamaa vasakäärmuslasest siseminister Nancy Faeser keelas riigis parempoolse ajakirja Compact Magazin, mis on muuhulgas esinenud USA presidendikandidaat Donald J. Trumpi pooldavate seisukohtadega.

Väljaannet süüdistatakse migrantide ja etnilise mitmekesisuse vastase vihkamise soodustamises. “Keeld näitab, et me võtame kasutusele meetmeid ka intellektuaalsete õhutajate vastu, kes õhutavad vihkamist ja vägivalda põgenike ja migrantide vastu ning tahavad saada jagu meie demokraatlikust riigist,” ütles minister Faeser.

“Meie signaal on väga selge: me ei luba etniliselt defineerida seda, kes kuulub Saksamaale ja kes mitte,” lisas ta.

Mitme ajakirjaga seotud inimese, sealhulgas kirjastaja Jürgen Elsässeri, kodudesse korraldati pärast 16. juulil kehtestatud keeldu haarang. Politsei arestis ka ajakirja varad.

Ajakiri Compact on tuntud oma sidemete poolest populistliku parteiga Alternatiiv Saksamaale (AfD), mida üritavad keelustada ka Saksamaa parlamendi Bundestagi seadusandjad. Ajakiri on tuntud ka selle poolest, et suhtub skeptiliselt Lääne osalusesse Ukraina sõjas, süüdistades konfliktis NATO laienemist.

Brandenburgi liidumaa siseminister Michael Stübgen, nn. paremtsentristliku Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) liige, mida varem juhtis Angela Merkel, on öelnud, et kõik Compacti sotsiaalmeediakanalid eemaldati internetist, selle sisu kustutati ja tulu konfiskeeriti.

Selle aasta alguses teatas minister Faeser, kes on ise varasemalt kaastööd teinud vasakäärmuslikele Antifa väljaannetele, et valitsus keelab kõigil paremäärmuslikuks kuulutatutel isikutel tulirelvade omamise. Valitsus otsib taga ka inimesi, kes annetavad paremäärmuslikele isikutele ja rühmitustele.

Allikas: The National Pulse