Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vasakäärmuslasest ajakirjanik peab oma solvanguid Itaalia peaministri kohta sõnavabaduseks

-
20.07.2024
Kui rünnatakse konservatiivset poliitikut, siis ei loe ka see, et ta on naine – liberaalist poliitiku puhul võetakse sooteema kohe üles.
© Scanpix

Liberaalses Euroopas on tavaline see, et vasakliberaalid teevad oma oponentidele seda, mida nad enda puhul kohe kuriteoks tembeldavad.

AFP kirjutab: “Itaalias pidi vabakutseline ajakirjanik Giulia Cortese kergendama oma kukrut 5000 euro võrra, sest naeruvääristas veebis parempoolse peaministri Giorgia Meloni lühikest kasvu.

“Te ei hirmuta mind. Veelgi enam, te olete 1,2 meetrit pikk,” irvitas Cortese. Kommentaar oli vastus Meloni teatele Facebookis, et ta kavatseb Cortese kohtusse kaevata varasema libafoto pärast, kus valitsusjuht istus riigi kunagise fašistliku liidri Benito Mussolini foto ees.

Päevaleht Il Messaggero kirjutas, et Meloni pikkus on 163 sentimeetrit.

Cortese kinnitas reedel AFP kontaktivõtmise peale, et Milano kohus tegi talle korralduse maksta 5000 eurot Melonile, kes oli laimuasjas tsiviilosapool.

“Itaalia valitsusel on tõsine probleem sõnavabadusega ning ajakirjandusliku teisitimõtlemisega,” kirjutas Cortese sotsiaalmeediaplatvormil X (endine Twitter). “See riik näib lähenevat (Viktor) Orbáni Ungarile – praegu on halvad ajad sõltumatute ajakirjanike ja arvamusliidrite jaoks.”

Melonil, kes asus valitsust juhtima 2022. aasta oktoobris, on selja taga või käimas mitu kohtuasja teda laimanud ajakirjanike vastu, neist üks algab novembris.”

See lugu peegeldab hästi liberaalses Läänes valitsevat olukorda, kus vasakpoolsete ja liberaalide solvanguid ning vihaõhutamist konservatiivide ja traditsionalistide vastu ei peeta millekski, aga kui lood on vastupidi, läheb lahti meeletu nõiajaht.

Tasub vaid ette kujutada, et “pisikeseks naiseks” oleks nimetatud mõnda feministide, “virgunute” või vasakpoolsete leeri kuuluvat naispoliitikut (eriti kui seda teeks mees) – siis oleks asi muudetud suureks kuriteoks, ahistamiseks, diskrimineerimiseks või veel millekski koledaks. See, et solvangu tegi teine naine, ei muuda asja – kas siis konservatiivsed naised ei tohi solvuda, kui neile heidetakse ette midagi, mida nad muuta ei saa – pealegi nimetas Cortese Meloni pikkuseks 1,2 meetrit, samas kui too on 1,63 pikk?

Samas on just vasakleer see, kes levitab lumehelbekeste-ideoloogiat, kus kellegi hinge ei tohi kuidagi riivata. Kui Cortese levitab libafotosid naise kohta, kes ütleb, et ta on itaallanna, naine, ema ja kristlane, siis on see ajakirjanik vasakäärmuslane.

Eriti räige on see, et kui laimaja saab karistada, võtab ta kohe üles ajakirjandusvabaduse, väites, et Itaalia olevat “nagu Ungari” – vasakpoolsete jaoks on nende korralekutsumine kohe sõnavabaduse piiramine, isegi kui nad ise pilluvad otseseid solvanguid. Taas – kui asjad olnuks vastupidised ja solvatu oleks mõni vasakpoliitik, siis ei nõudnuks vasakpoolsed “cortesed” mitte sõnavabadust, vaid just karmimat vihakõneseadust.

Eestis kaebas peaminister Kaja Kallas kohtusse tema kohta väidetavalt valeinfot andnud advokaadi, kuna too võrdles Kallast korruptsioonis süüdistatuna kohtu all oleva endise haridusministri Mailis Repsiga, nõudes temalt 15 000 eurot. Kaja Kallase abikaasa Arvo Hallik esitas advokaadi vahendusel kahjunõude idavedude skandaalist arvamusartikli kirjutanud endisele Tartu Ülikooli õppejõule ning sai temalt vabanduse ja 1500 eurot, kirjutas Eesti Päevaleht.

Vasakliberaalid on alati valmis teistelt raha nõudma, kui ennast puudutatuna tunnevad, aga enda suuvärgi ja tegude pärast ei tunne isegi mitte piinlikkust.

Uued Uudised