Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: uus valitsus pikka iga ei näe

-
20.07.2024
Martin Helme

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme ütles Postimehele ametisse astuva valitsuse koalitsioonilepingut kommenteerides, et kuna räiged maksutõusud jätkuvad, ei saa meie majanduse olukord lähiajal paraneda. Tema sõnul halvendab käibemaksu tõus kogu majanduse vereringet, tulumaksu tõus vähendab inimeste sissetulekut ja aktsiisitõusud kasvatavad piirikaubandust.

“See, et ei kavatseta mingil moel loobuda rohepöördest, tähendab, et liigume edasi riikliku pankroti kursil,” ütles Helme. “Rail Balticu, tuuliku- ja päikeseparkide ehitamise miljarditele lubatakse jätkuvalt pedaali põhja vajutada. Ukraina toetamise vähendamisest ei räägita – ja see kõik on Eestile suur koormus. Meil pole raha, et neid kulusid katta.”

Kokkuvõttes nentis Helme, et uus koalitsioonilepe ja ministrikandidaadid on samm halvemuse suunas. “Uue valitsuse rahandusminister Jürgen Ligi annab mulle signaali, et valitsus pikka iga ei näe. Ligi pole adekvaatne, aga ta on fanaatik,» ütles Helme.

 

Loe ka siit:

Martin Helme: oleme niigi Euroopa kõrgeimate aktsiisidega riik, aga “eksperdid” koalitsioonis arvavad, et ruumi tõsta on veel küll