Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Päikesetõus” viis hukatusse: kurnatud rahval ei jätku jõudu enam isegi streigiks

-
20.07.2024
Kaja Kallas ja Kersti Kaljulaid

Järgmisel nädalal saab kolm ja pool aastat kui president Kersti Kaljulaid õnnistas ametisse nn päikesetõusu valitsuse Kaja Kallase juhtimisel. Mäletame, milline õnnejoovastus oli meedias ja liberaalsetes ringkondades. Tänaseks on Eesti riigivanker kraavis mis kraavis. Selle ajaga on riigivõlg suurenenud neli korda, inflatsioonil ja majanduslangusel lõppu ei paista. Oleme maailmas viie kõige rohkem allakäinud riigi seas. Aga ikka leidub meie seas 35% inimesi, kes seda kõike toetavad.

Reformierakond, kes enne valimisi ei lubanud makse tõsta on tõelise maksude teerulli käima tõmmanud. Toit, mis meil on maksustatud niigi, võrreldes muu Euroopaga ülikõrgelt, saab veel lisa. Kallineb kütus, seega ka transport, lisaks täiendav tulumaks. Muidugi veel automaks. Selle kõige loodetakse rahva käest kokku kraapida miljard. Lootuseks see jääbki – juba on näha piirikaubanduse tõusu, välismaalt saab kordades odavamalt riideid ja tarbekaupu. Samas kokkuhoiu kohti ei leita, räägitakse paarist protsendist, ent riikliku sektori kulud on tõusnud 11%.

Halenaljakas on see, et hakatakse tegema seda, mida EKRE valitsuses olles nõudis, küll relvastatud piirivalvet, küll keskmaa õhutõrjet, küll soomusvõimekust. Küll siis ilguti, Kersti Kaljulaid käis isegi Moskvas Putiniga plaani pidamas ja kutsus teist küllagi. Mis siis, et Putin oli selleks ajaks anastanud tüki Ukrainat ja sõda juba tegelikult käis.

Seoses Ukraina – Vene sõjaga, kui relvade ja laskemoona hinnad on laes, siis ärkab ka meie valitsus ja asub oma rahvast röövima. Aga mõistuse häält, mis kutsus seda üles tegema palju varem, kui seda kõike oli saada poole odavamalt ei tahetud kuulda. Kommentaarides kutsutakse üles üldstreigile. Riiklik sektor ei tee seda ilmaski, neil niigi head palgad. Erasektori on kolm aastat kestnud majanduskriis niigi nõrgestanud. Kui seal ka veel streikima hakatakse, kukub seegi kokku. Aga majandusest, lastest, puudega inimestest, maarahvast ja pensionäridest pole reformierakonnal kunagi ei sooja ega külma olnud. Meie inimesed armastavad valet, paljaksröövimist, riigi ja rahva allakäiku ja plaanitavat Virumaa hävitamist fosforiidi kaevanduste näol.

 

Mati Kuklane, ettevõtja, EKRE juhatuse liige