Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR. Mihhail Veller: kõik algas Obamast, sellest jätisest!

-
20.07.2024

Meie Eesti kirjanik Mihhail Veller, esinedes täna saates „Külas Gordonil“ (4,1 miljonit tellijat), rääkis ka sellest, kuidas USA-s jõuti atentaadini Donald Trumpile:

„See riigi ühe poole ässitamine teisele poolele kallale algas president Obamast. Jätisest Obamast. On üldse suuri kahtlusi selles, kas ta ikka sündis USA territooriumil ja seega omab õigust kandideerida presidendiks. Olid ju esitatud väga kaalukad tõendid selle kohta, et tema sünnitunnistus on võltsing, kuna seal on näiteks märgitud hospital, mis tol hetkel ei eksisteerinud, jne jne. Just Obama hakkas ässitama musti valgetele kallale, kuna kaheksandaks aastaks kõik oli Ühendriikides rahulik…

USA vasakpoolsed, kes lõhestavad riiki, ässitades ühe poole teisele poolele kallale, karjuvad: „Trump lõhestas riigi!“ Et siis nemad, kes tegid kõik selleks, et korraldada pogromme, külvata sallimatust, mässu, mida iganes, just nemad hüüdsid: vaadake, Trump lõhestas riigi! Muide, Iisraelis toimub sama, ka Ukraina pole sellisest tendentsist vaba. Nii et meie näeme veel Ameerikas palju igasugust huvitavat. Seda enam et suurem osa rahvast on idioodid ja toimuvates poliitilistes protsessides ei jaga üldse mitte midagi. Kes nendele kõvemini oma sõnumi pähe taob, toda nad ka usuvad.

Pahaloomulised kretiinid, kes sõitsid Venemaalt minema Saksamaale, Inglismaale, Prantsusmaale, teistesse riikidesse, karjuvad: „Kuidas te julgete olla islamofoobid!“ Aga need kretiinid ei sõitnud Pakistani, ei kolinud Sudaani, ei sõitnud Iraaki või Egiptusesse – nad sõitsid Saksamaale ja Prantsusmaale ja nad toetavad nende muutmist islamimaadeks! Nad ütlevad: „Me elame islami rajoonides!“ Kas nad elavad seal armastusest islami vastu? Aga miks nad siis ei kolinud Saudi Araabiasse? Nad elavad seal sellepärast, et seal on odavam. Muide, väga paljud nendest on juudid. Ja kui algasid juudipogrommid ja manifestatsioonid, kohe peale 7. oktoobrit, kogu Läänes – ma tahaksin teada, kuidas nad ennast tundsid, need värdjad? Kuidas inimesed omastavad loomuvastaseid vaateid?

Kuidasmoodi Trump, kes pole mitte midagi keelanud Ameerikas oma nelja aasta jooksul, kes pole mitte kedagi mitte kellelegi kallale ässitanud, kes pole mitte midagi sulgenud, kes pole mitte kuidagi takistanud mitte mingeid vabadusi – kuidasmoodi teda kuulutatakse ohuks demokraatiale ajal, kui igaüks, kes pole kretiin ja kes pole huvitatud sellest materiaalselt ja poliitiliselt, saab aru, et 2020. aasta valimised olid varastatud, siin pole isegi mitte millestki rääkida. Selles pole mitte vähimatki kahtlust, seal on ju hunnik tõestusi.

Ja juba toosama Giuliani, New Yorgi kõigi aegade parim linnapea, läheb mitme kohtu alla, jääb New Yorgis ilma juriidilisest litsentsist, saab 150 miljonit dollarit trahvi – tal ju isegi üht kümnendiku sellest rahast pole olnud, mõistate? Selle eest, et ta süüdistas rikkumises kaht naistöötajat Georgiast, kus olid juurde joonistatud kümned tuhanded kadunukesed. Kuid müüdavad juristid, kes on makstud kinni Sorose fondist, väitsid, et mitte mingeid rikkumisi polnud.

Kõik see praegu ülikiiresti laguneb koost, ja kui – ma ei tea, nimetatakse arvu 9 miljonit ja nimetatakse ka numbrit 13 miljonit illegaale, kes sisenesid Ühendriikidesse lõunapiiri kaudu, kelle hulgas on bandiidid, narkoärikad, aidsihaiged, mida iganes, kontrollimatult – ja räägitakse, et just praegu valitseb demokraatia, aga Trump selle hävitab. Milles on selle sonimise põhjus?

Sotsialismihaiged jätkavad väitmist: „Jah, bensiin läks tõesti kallimaks; jah, hinnad on kõvasti kasvanud; jah, reaalne ostuvõimekus ja palk alanesid; jah, see kõik Bideni valitsemise ajal, kuid põhimõtteliselt peame me selle poolt hääletama.“

Kaasaegsed kretiinid ei saa mitte millestki aru. Nendele kümme tuhat korda öeldi, et Biden on hea ja Trump on halb – aga nende intellekt on ju väga madal. Madal intellekt, vähearenenud aju. Pole võimekust analüüsida toimuvat iseseisvalt. Võimekus puudub niivõrd katastroofiliselt, et Ukraina riik hukkub meie silme all, joostes verest tühjaks – ja nad ei aita üldse. Nad vihkavad Trumpi, kes kaitses Ukrainat õuduse alguse eest oma 4 presidendiaasta jooksul – ja kiidavad kogu kõrist meest, kes annab Ukrainale raha täpselt niipalju, et Ukraina jätkaks veritsemist. Et ei võidaks ei Venemaa ega Ukraina…

Suurbritannias toimusid parlamendivalimised, võimule tulid leiboristid. Endine kuninglik prokurör tegi avalduse: „… sel ja sel põhjusel käib sõda. Ma avaldan sügavat muret. Ta on pärit Haitilt, tema vanemad sõitsid sealt minema, tal on aus nägu, Kesk-Aafrika inimese nägu, nende orjade järglase nägu, kes kunagi tapsid Haitil kõik valged ja pärast seda on Haiti kõige kerjuselisem riik maailmas. Töötada nad ei saa, ei taha ja mitte kunagi töötama ei hakka. Selline siis lugu.

Niisiis väljendab ta muret, ta pole mitte millegi poolest halvem seltsimees Guterresest, kes ka väljendab muret. Intelligendid – 50 Nobeli laureaati – ka avaldasid muret paavstile. No öelge, mis sõltub sellest kirjast? Rooma paavst on sotsialist. Rooma paavst propageerib sotsialistlikke vaateid. Ja nende sotsialism pole üldse see, kui proletariaat peab võtma võimu ja teostama oma diktatuuri, või et kõik tootmisvahendid peavad olema ühised ja kuuluma rahvale.

Sotsialism on poliitiline doktriin, mille eesmärk on tulemuste võrdsus – mitte lähtetingimuste võrdsus, mitte võrdsus seaduse ees, mitte õiguste ja võimaluste võrdsus – vaid kõigi elanikkonna gruppide tulemuste võrdsus, ja eeskätt ahistatud vähemuste omade. Ehk (sellest juba ka kirjutati): kummaline, et Trumpi ihukaitses ei olnud paralüütikuid, ehk piiratute võimalustega inimesi. Ja kes neist kuulus seksuaalsetesse vähemustesse? Ja kuhu jäi transsooline? Ja polnud vist isegi 30% naisi, nagu lubas too salateenistuste naisdirektor?

See ongi sotsialism – seesama kretinism, mis hävitab kõik, kuna väärikate kohale istutatakse kvoodipõhiselt selle järgi, mis stratti sa kuulud: sa võid olla sikk, kaabakas, varas, idioot, kuid kui teiesuguseid seal ei jätku – näiteks konkreetset värvi transsoolisi – te olete kohustatud seal töötama, isegi kui te olete puupea, kelle peaga peaks naelu sisse taguma.

Vat see ongi kaasaegne sotsialism, see ongi praegune rooma paavst, aitab ta teid jee…

Nii et paraku ei oma kõik need kirjad mitte vähimatki tähtsust. Kahjuks hakkas Aleksijevitš tekitama minus halbu tundeid, kui ühes intervjuus vihjas, et temagi tegeles samasoolise armastusega. Ma saan nii aru, et seda samasoolist armastust vajab ta nagu jänes stopp-signaali, kuid see on ju moes selleks, et näidata oma tolerantsust, selleks et vastata kaasaegse Nobeli laureaadi kujule, eesrindliku inimese kujule. Ammu juba lõpetati preemiate andmine kirjanduse eest ja hakati andma sama põhimõtte järgi: noh, aga kus on meil must, aga kus on meil kollane, aga kus on meil puuetega, aga kus on meil üldse debiilik?“

Mihhail Velleri esinemist tervikuna võite nautida siin

Tõlkis videolt Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: kuidas keskerakondlane juba aastakümneid õhutab vaenu eestlaste vastu