Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mis aitaks maksuterrori vastu?

-
21.07.2024
Eesti inimesed on öelnud kindla EI maksutõusudele, aga valitsus sellest ei hooli.
© UU

Kui inimesed maetakse maksukoormuse alla ja seda teeb nende oma riik, siis võib arvata, et hajub ka maksukuulekus. Eestlased on varemgi teinud vastavaid aktsioone nagu “Maksud Lätti!”, et näidata vastuseisu massilisele maksustamisele.

Üks Kanada väliseestlane kirjutab sotsiaalmeedias, et seal on maksupetturid põlu all, kuid lugu peetakse neist inimestest, kes oskavad kehtiva seadusandluse piirides vähem makse maksta. Selle peale kirjutab üks siinne bussijuht, kuidas tema pere maksabki neid kõvasti vähem – tema abikaasa on raamatupidaja, kusjuures veel üks neist tõsimeelsetest ametipidajatest, kes lausa naudib arvudega mässamist. Nimelt otsib see naine seadustest välja kõik võimalused, kust saab maksusoodustusi, ja kasutab need ära.

Muidugi pole selline asi massiliselt mõeldav, sest enamik inimesi ei jaga seadustest midagi, nad ei oska neid võimalusi otsida ja üles leida ning paljudel pole ei aega ega tahtmist bürokraatiaga heidelda.

Samas aga saaksid inimesed kasvõi sotsiaalmeedias, aga miks mitte ka mõnes portaalis jagada oma teadmisi, kuidas seaduslikult vähem makse maksta – ilmselt leiab mõnigi hea viite, mida saab ära kasutada.

Muidugi ütleb keegi selle peale, et nii te ju röövite oma riiki, aga ei – esiteks käib jutt seaduste piirides olevatest võimalustest, ja teiseks – kui riik on hoolimatu röövel, siis tuleb samaga vastata. Ameerika iseseisvusdeklaratsioon ütlevat koguni, et kodanikel on lausa kohustus türannid kukutada.

Riik on inimeste jaoks, mitte inimesed riigi jaoks.

Uued Uudised