Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

LEEDSI RAHUTUSED | Farage’i parem käsi nõuab kõikide võõrpäritolu märatsejate väljasaatmist

-
21.07.2024
Süüdatud buss Leedsis

Suurbritannias, Leedsi linna multikultuurses piirkonnas, kestavad juba teist ööd järjest massirahutused. Nigel Farage’i uue partei Reform UK asejuht Richard Tice on selle tulemusena esinenud avaldusega, kus nõuab kõigi märatsejate riigist väljasaatmist, kes ei ole britid.

Etniliselt mitmekesine Leedsi Harehilli piirkond oli reedel järjekordselt kaosesse paisatud, kui sajad Roma kogukonna elanikud tulid tänavatele, nõudes nelja lapse tagastamist, kelle riigi sotsiaalteenistus nende peredelt võttis.

Laste äraviimine vallandas neljapäeva õhtul rahutused, kus vihased elanikud süütasid mitmeid tulekahjusid, sealhulgas põletasid maha kahekorruselise bussi, loopisid korrakaitsjaid kividega ja lükkasid ümber politseiautosid.

Reform UK parlamendisaadik Richard Tice ütles Leedsi kaootilistele stseenidele vastates: “Need rahutused on täiesti vastuvõetamatud. Rakendada tuleb seaduse täit jõudu. Briti kodanikke tuleks karistada. Mitte-brittidest kodanikud tuleks välja saata, et neil ei lubataks kunagi tagasi pöörduda.“

“Me peame looma austuse Suurbritannia ja meie väärtuste vastu,” lisas Nigel Farage’i asetäitja.

Endine konservatiivide valitsuse minister Andrea Jenkyns kutsus samuti üles situatsioonile karmilt lähenema, öeldes, et vägivaldsed stseenid näitavad, et multikultuursus ei tööta.

“Inimesi ei saa sundida Briti elustiiliga kohanema. Ma usun vanasõnasse, et kui olete Roomas, siis tehke nii nagu roomlased teevad,” ütles Jenkyns GB Newsile.

“Kui inimesed pääsevad sellest puhta nahaga, siis on see juhtunud seetõttu, et meil on leiboristist West Yorkshire’i linnapea, kes on rohkem keskendunud vikerkaarelippude lehvitamisele ja vihakuritegudele kui sellistele tõsistele kuritegudele.“

“Kui see oleksin olnud mina, oleksin sinna saatnud sõjaväe ja politsei märulivarustuses. Oleksin nad tänavalt ära tirinud, et seda peatada.“

Kohalik Lääne-Yorkshire’i politsei teatas oma viimases avalduses, et nad jätkavad reede õhtul Harehillsis toimunud tõsise korrarikkumise juhtumiga tegelemist.

Politsei lubas, et süüdlased pannakse massirahutuste ajal tekitatud kahju eest seaduse täie jõuga vastutama.

Lääne-Yorkshire’i politsei on aga sattunud sotsiaalmeedias tugeva kriitika alla pärast seda, kui ilmusid kaadrid, mis näitavad mitut ohvitseri arreteerimas põlist briti naist, kes tuli väidetavalt rahutuste vastu protesteerima.

Politseinikud teatasid, et on vahistanud mitu inimest ja järgmiste päevade jooksul vahistatakse veel.

Uus leiboristist siseminister Yvette Cooper ütles reedel: “Eile õhtul Leedsis aset leidnud kuritegevuse ja korrarikkumise stseenid olid häbiväärsed, sealhulgas rünnakud politseisõidukite ja ühistranspordi vastu, ning on olnud kohalikele elanikele väga murettekitavad.“

“Vastutajad peavad seisma silmitsi seaduse täie jõuga ja Lääne-Yorkshire’i politseil on minu toetus kurjategijate kinnipüüdmisel ja nende vastu võimalikult jõuliste meetmete kasutussevõtmisel.”

 

Allikas: Breitbart

 

SAMAL TEEMAL: