Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poolametsad võõrustasid avatud talude päeval sadu huvilisi

-
22.07.2024
Anti Poolamets viib Kulina mõisas läbi ekskursiooni

Nädalavahetusel peetud avatud talude päeval võõrustasid teiste hulgas külalisi ka EKRE poliitikutepaar Evelin ja Anti Poolamets, kes peavad Kulina mõisas, kus aastaid on tegutsenud külakool, hobutalu.

Lääne-Virumaal Vinni vallas asuvat talu käis kahe päeva jooksul uudistamas ligi 1000 inimest nii naabrusest kui ka teistest maakondadest.

Kulinal sai imetleda auhinnatud tori hobuseid, kuulata ajaloolasest majaperemehe ekskursioone, kokku tegi ta neid ligi 20. Lapsed said ponisõidu elamuse ja pakkusid üksteise võidu hobustele leiba. Majaperemees Anti Poolamets rõõmustas selle üle, et avatud talude päev sai teoks mitte ainult oma pere, vaid terve kogukonna toel – kaasatud olid naabrid ja ümbruskonna noored.

Näiteks tulid paljud ümbruskonna inimesed imetlema, kuidas on korda tehtud nende endine koolimaja.

Kuna nii Evelin kui ka Anti on riigikogus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikud, siis käis Kulinal ka palju ekrekaid. Neist Ingrid Okas Tartust veetis Kulinal mitu tundi ja kiitis oma kogemust: „Suured tänud Evelin ja Anti Poolametsale ning teie lastele imelise vastuvõtu eest! Teie mõisas on tõesti romantiline miljöö!“

Avatud talude päeva peeti tänavu kümnendat korda. Kulinal on Poolametsad kaasa löönud kaheksal suvesüdamel.

Külastajaid ootas kõikjal Eestis üle 350 talu. Sai näha loomi, põllutehnikat, iluaedasid, kodurestorane, turismitalusid, nautida kohalikke maitseid ja teha palju muud põnevat.

Kui esimesel avatud talude päeval osales umbes 150 talu ja oli ligikaudu 45 000 külastust, siis möödunud aastal võttis osa 357 talu ning tehti 284 000 külastust.