Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Püha naiivsus! Taristuehitajad kirjutavad minister Svetile palvekirja

-
23.07.2024
EKRE võimul olles algas laiaulatuslik teede-ehitus, mis Kaja Kallase ja Kristen Michali kärpeaegadel on vaibumas.
© Uued Uudised

Kui Kaja Kallas võimule tuli, võttis tema kärpevalitsus EKRE algatatud neljarealiste teede väljaehitamise kohe kavadest maha, Kristen Michali valitsus kehtestab veelgi hullemad maksutõusud ja kärped, kuid taristuehitajad loodavad ikka “hea tsaari” peale.

BNS vahendab: “Taristuehitajate Liidu hinnangul on uue koalitsiooni poolt taristuministri ametikoha loomine väga tervitatav ning sellele kohale asuv Vladimir Svet peab seadma oma suureks eesmärgiks neljarajaliste maanteede väljaehitamise. Taristuehituse Liidu tegevjuhi Tarmo Trei sõnul on taristuministri ametikoha loomine lootustandev märk sellest, et uus koalitsioon pöörab teedeehituse teemadele senisest suuremat tähelepanu. “See annab avalikkusele sõnumi, kui oluline valdkond on taristu ühe riigi toimimise, majanduskasvu ja konkurentsivõime kontekstis,“ ütles Trei.”

See on tõesti nagu tsaari-Venemaal levinud palvekirja kirjutamine monarhile, keda kergeusklik rahvas pidas heaks, ainult tema lähikondlased varjavat tsaari eest tõde.

Sama BNS-i uudis lisab: “Trei lisas, et kahjuks pole taristuinvesteeringutele suurema tähelepanu pööramist näha uuest koalitsioonilepingust. “Leppes ei ole oodatud ja vajalikus ulatuses kirjeldatud teetaristu osas plaanitavat, kuigi kõik erakonnad on nõustunud sellega, et teehoiuga ei ole olukord hästi,“ nentis Trei.”

Ja olukord maanteedel: “Põhimaanteede väljaehitamise kõrval vajab taristuehitus aga ka pikka plaani ja stabiilset rahastust. Praeguseks on teedeehitussektori krooniline rahapuudus jõudnud staadiumisse, kus juba alates tänavusest aastast peaks riigimaanteedesse suunatama vähemalt 450 miljonit eurot, kuid ette on nähtud vaid 153 miljonit.”

Seega pole uuel valitsusel grammigi plaanis neljarealisi välja ehitada, aga naiivitarid Taristuehitajate Liidust loodavad, et Krimmi-taristuminister võtab kärbete ja maksutõusude ajastul teedeehituse ja -hoiu heaks midagi ette. Tegelikult loodi taristuministri koht hoopis teistel eesmärkidel, nii sotsidele ministrikoha loomiseks kui ka pigem rohepöördeliste rattateede väljaehitamiseks. Juba see, et Svet põrutas üleöö ühest erakonnast teise ja vastutab mullusuvise kaose eest Tallinna linnaliikluses, peaks hoiatav olema.

See on Eesti ettevõtjate suur viga: nad on valitsuse majanduspoliitika tõttu hädas, lähenevad ise pankrotile, aga ikka loodavad “hea valitsuse” peale, selle asemel, et võimuritele kasvõi pisut hambaid näidata – ettevõtlusel peaks võimu survestamiseks hoobasid omajagu olema.

Kui taristuehitajad EKRE fraktsioonis käisid, ütlesid saadikud neile otse, et oma huvide eest peab võitlema, kuid nood lasid sabad longu: no ei tea, kas maksab… lootku siis pealegi “heale ministrile”.

Sellise selgrootu poliitikaga jäämegi neljarealistest põhimaanteedest unistama.

Uued Uudised