Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kert Kingo: ametivanne on nende jaoks tühine sõnakõlks

-
23.07.2024
Kristen Michali valitsuse kinnitamine

Mina ei osalenud tänasel valitsuse ametisse astumisel ja vannete andmisel, sest ei soovinud seda silmakirjalikku näitemängu vaadata ega kuulata ja oma kohalviibimisega selles osaline olla.

Kaja Kallas koos oma erinevate valitsuskabinettidega andis kokku kolm korda ametivande, mille kohaselt olid nad kõik teadlikud, et kannavad selles ametis VASTUTUST Eesti Vabariigi ees ja tõotasid pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu Eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele.

Kas nad jäid truuks põhiseadusele? Ei!

Kas nad on kuidagigi kindlustanud Eesti rahva heaolu ja tulevikku? Ei ja veelkord ei!

Kas nad on ametivande rikkumise ja oma tegude eest kuidagigi vastutanud? Muidugi ei!

Nad kehtestasid tuimalt aina uusi makse ja tõstsid juba olemasolevaid – kordades, osasid kümnetes kordades. Nad asusid oma (rohe)poliitikaga hävitama konkurentsivõimelist ettevõtluskeskkonda ja kurnasid oma rahvast järjest suurema maksukoormaga, viies väga suure osa elanikkonnast toimetuleku raskustesse. Nad on Eestisse toonud/lasknud sisse ca 130 000 vene emakeelega “sõjapõgenikku” ja sellega Eesti venestanud. Meie linnatänavatel domineerib eesti keele asemel vene keel. Meie, eestlaste, sündimus on miinuses. Meie kestma jäämine on ohus, see on küsitav.

Kuidas see kõik on kindlustanud Eesti rahva tulevikku? Vastupidi, see on meid usinalt hävitamas.

See “uus” valitsus juba alustas susserdamisega ja valetab ülbelt uued maksutõusud “laiaks julgeolekumaksuks”. Et rahva jaoks veenvam olla, võetakse kasutusele vana retoorika “Ukraina sõdib Eesti vabaduse eest” ja lisatakse veidi vunki juurde psühholoogilise mõjuvõttega “lapsed ja naised surevad”.

Oma riigi ja rahva koorimine jätkub, seekord arvatavasti veel suuremas mahus. Jätkub oma riigi hävitamine ja rahvuse välja suretamine.

Ei mingit rahva heaolu ega tuleviku kindlustamist. Põhiseadus…no ja siis?

Vastutusest päästavad nagu ikka, omad poisid ehk kodustatud kaporatuur.

Valitsuse ametivanne ja selle sisu on selle seltskonna jaoks täiesti tühine sõnakõlks, lihtsalt formaalsus, rutiin.

Milleks siis sellist haledat etendust vaadata ja oma kohalolekuga toetada.

 

Kert Kingo, riigikogu liige (EKRE)