Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: paljulapseliste perede erilise esiletõstmise asemel Eestis neid hoopis kiusatakse

-
23.07.2024
Kuigi uues valitsuses on naised enamuses, on perepoliitika lapsi vihkav.
© UU

Traditsionalistist poliitik ja Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Varro Vooglaid kommenteerib sotsaalmeedias Lauri Vahtre lugu väljasuremise valemist.

Lauri Vahtre kirjutab: “Kui eesti rahva kestmine meile vähegi korda läheb, peaksime paljulapselised pered üle kuldama. Peaksime nende ees lahti rullima punased vaibad, andma neile riigi kulul abilisi lapsi hoidma, vähendama nende makse, kiitma neid klantsajakirjades ja telesaadetes. Peaksime neid vaatama heatahtliku ja lugupidava pilguga.”

Reaalselt ei tea ma ABSOLUUTSELT MITTE ÜHTEGI asja (peale mullu kärbitud paljulapseliste perede toetuse), millest nähtuks valitsuse vähegi kirjeldatule sarnane suhtumine lasterohketesse peredesse. Sõna otseses mõttes mitte midagi. Kui tahtmist oleks, siis saaks astuda nii mõnegi sammu. Nagu näiteks Ungaris, kus emad, kes on sünnitanud vähemalt kolm last, on terveks eluks töötasult tulumaksu tasumise kohustusest vabastatud.

Eestis on reaalsus risti vastupidine – paljulapseliste perede erilise esiletõstmise asemel neid hoopis kiusatakse. Mullu kaotati näiteks ära täiendav tulumaksuvabastus laste pealt, mis lööb suuri peresid päris valusalt. Nüüd lajatatakse automaksuga, mis on samuti paljulapselistele peredele eriti valus, kuna nemad vajavad suuremaid ja raskemaid ning seetõttu ka ulatuslikumalt maksustatud sõidukeid. Samuti kaotatakse ära kodualuse maamaksu vabastus, mis on suurtele peredele valusam, kuna nad vajavad suuremaid elamisi. Jne.

Tõde on see, et ei meie valitsust, bürokraatiamasinat ega ka meediat meie rahva väljasuremine ei huvita – neid huvitavad hoopis muud asjad, nagu nt homo- ja transideoloogia edendamine, “planeedi päästmine” ja sõda. Kui huvitaks, tegutsetaks sootuks teises vaimus. Põhiseaduses sätestatud Eesti Vabariigi ülesanne tagada eesti rahvuse, keele ja kultuuri püsimine läbi aegade on sõna otseses mõttes hüljatud.

Olen seda ise riigikogus korduvalt kuulnud, kuidas Kaja Kallas vastab minu küsimusele sellest, millised on tema ideed perekondade heaolu paranemiseks ja seega ka rohkemate laste sündimise soodustamiseks. Ikka ja jälle on ta rääkinud peaasjalikult vaid sellest, et valitsus tõstab kaitsekulutusi, mis suurendab Eesti inimeste kindlustunnet, mis omakorda soodustab rohkemate laste sündi… Ehk rohkem haubitsaid, mürske ja rakette toob rohkem lapsi.

Vägev perepoliitika tõepoolest!”