Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sotsidest on saanud Eestis elavate ja alati Putinit valivate Vene kodanike kaitseinglid

-
24.07.2024
Lauri Läänemets – pealt punane, seest valge-sini-punane.
© UU

Ilmaelu on imeline ja kummaline: väidetavalt korraldasid Vene eriteenistused siseminister Lauri Läänemetsa auto lõhkumise, tolle erakond aga kaitseb Venemaa ja Valgevene kodanike valimisõigust sedavõrd innukalt, et on isegi võimuliidu lagunemiseks valmis.

Delfi on kogu saaga väga ilusasti ühte pealkirja pannud: “Sotsid lõid rusika lauale: uus valitsus Vene ja Valgevene kodanike valimisõigust ei näpi.”

Eestis elavad Vene kodanikud on läbi aegade osalenud Venemaa presidendi valimistel ning alati toetanud ülekaalukalt Vladimir Putinit. Seega on täiesti mõistmatu, mis on sotsid otsustanud neid kanda nagu s…ta pilpa peal, soovides ehtsatele putinistidele jätta õiguse valida kohalikel valimistel endale meelepäraseid “petersone” Eesti elu üle otsustama.

Isegi Reformierakond, kes on Eesti paduvenestanud, väidab, et nemad võtaksid Vene ja Valgevene kodanikelt poliitilised hääled, aga sotsid ajavad sõrgu vastu. Mida nad põhjenduseks ka ei tooks, on see Putini potentsiaalse “viienda kolonni” poliitiline kaitsmine kahtlane. Või teeb kogu võimuliit ühist, kuid samas varjatud venemeelset mängu, kus sotsid lihtsalt viskusid ka teiste eest dzotile?

Sotsidel on slaavi luukeresid kapis omajagu. Raimond Kaljulaid sai Euroopa Parlamendi valimisteks annetusi Vene krüptoärimeestelt, kes nüüdseks on kohtulikult süüdi mõistetud ja USA-le välja antud. Sotsid ja Eesti 200 on saanud suuri annetusi praeguse Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski skandaalselt isalt Oleg Ossinovskilt, kes ajas äri Vene oligarhidega ja keda lätlased tahaks kahtlaste tegude eest väga kinni panna.

Siseminister Lauri Läänemets ise on Delfi venekeelses keskkonnas sageli venelastele silma pilgutanud ja väitnud, et tema päästis Narva “isamaalaste” veretöödest. Ehk näitaski ta ise Vene eriteenistuse “poistele” kätte, millist autot nad lõhkuma peavad, et saada “Kremli sihtmärgi” tiitel?

See, kuidas sotsid Vene kodanikke kaitsevad ja kuidas nad ise kümnete niidikestega Venemaaga seotud on, läheb teravalt vastuollu Kaja Kallase ja Kristen Michali valitsuste väidetava Ukraina-meelsusega – seda enam, et sotsid vedasid nüüd valitsusse ka verivärske Krimmi-ministri Vladimir Sveti.

Sotsialism on alati idanaabri rida olnud (kuigi nüüd on neil kõva konkurent Lääne liberaalide näol) – seega pole vist vajagi imestada, kui Eesti sotsid arenevad edasi juunikommunistideks.

Uued Uudised