Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: peata kana hull unenägu

-
24.07.2024
Orava mutatsioon eesti moodi

Ma pean maal ka ise kanu, seepärast minugi kõrvu on jõudnud jutud sellest, et kui vaesel linnul võetakse kirvega pea maha, võib ta veel mõnda aega joosta aias ringi. Aga mitte enam kaagutades.

Mina oma linde ei hukka ja nad elavad oma elu lõpuni – mis sest, et nende toitmine läheb palju maksma. Tahavad ikka ka vanakestena nisu, saia, kohupiima, purustatud maisi, singikuubikuid, vahel ka bonduelli tüüpi magusaid konserveeritud maisiteri ja muid häid asju, rääkimata spetsiaalsest kanasöödast.

Nad puhastasid seda aeda puukidest, tigudest ja muudest kahjuritest, nokkisid maltsa ja võilille, munesid kohusetruult oma pensionifondi, andsid palju hingesoojust ja jutuainet perele, nende iseloomud on kordumatud – ja kas siis, kui nad enam mune ei tooda, haaran ma neid jalgadest ja tirin puupakule? Esiteks ei ole ma selleks üldse võimelinegi, kuigi söön poest ostetud kanaliha küll. Seega olen silmakirjalik, aga mis teha. Teiseks on munavõimetute kanapinskarite tapmine õigustatud maatööst elatuvate taluinimeste puhul, mina aga olen linnavurle ja minu sissetulekud ei ole seotud rentaabli põllumajandusega, nagu põllumeeste ja loomakasvatajate perede elu.

Aga meie valitsus viib teatud mõttes meie pensionärid ja lastega pered esimestena pakule, tulles kallale pensionidele ja toetustele. Et kõik, kes ei mune riigieelarvesse mune – pakule! Pensionärid ei tee tööd, ainult söövad, mis kasu neist on?

Valitsus keerab lisaks mittemunevatele inimkanadele kaelad kahekorra ka munejatele, kägistades ettevõtlust ja tööinimesi. See pime irratsionaalne jõud ei tee vahet, kes on tema ees, olgu või jalutu sant – väänab temalegi kolme jala eest maksu. Mis sest, et eit taadiga töötasid suurema osa oma elust – kui enam tööd ei tee, siis söögu kartulikoori, seda enam et ise nad ju lubasid. Mõelda vaid, elekter on nendele kallis! Kasutagu peeru. Kui vara veel alles, müügu maha ja tulgu mõnesse oravate peetavasse hubasesse dieetvanadekodusse. Tuhastamistki pole vaja – kondid pannakse ilusti karpi ja antakse üle leinajatele. Soovitavalt pakiautomaadi kaudu.

Ja vanakesed saavad aru, ei lähe protestimagi. Sest endisel peaministril on näiteks ka vanemad olemas, ja nemad ju tulevad ise toime. Ise vanakesed, isa veel kehva tervisega ka.

Muide, Kaja Kallasest. Tema poolt hüljatud valitsus meenutabki mulle toda mulle teoreetiliselt tutvustatud peata kana olekut. Tark pea – see veeres Brüsselisse, kõik lollid jäid aga Stenbocki sarasse. Suure ehmatuse peale võtsid enda sekka väikse putinlase, kes kui nii noorest peast ka edasi nõnda kiiresti kiilaneb, muutub varsti Beriaks.

UU toimetusse tuli täna kiri:

„Jäi silma pilt uue valitsuse ministritest. Õudusega vaatasin mis minule sealt vastu vaatab. Kari harimatuid matse! Pildile jäämiseks on ikka ka põhjust pingutada. Need isikud seda teinud ei ole. Ütlen seda välise väljanägemise poolelt. Nüüd kui naine on riigiametnik ei sobi kuidagi poseerida köögitüdruku riietes. Seda enam – kõndida ja seista tuleb ka osata. Kõnelemisest ja mõistusest eelpoolmainitu puudumisel rääkida ei ole mõtet. Seda lihtsalt ei ole. Austatud Ivan Makarov! Saate Teie ehk oma vaimukas kirjutises juhtida sellele väga tõsisele probleemile tähelepanu. Muidu Venemaa aadressil mõttetuid labasusi teele saatvat järgmist tolguste seltskonda meil vaja ei ole. Niisugune seltskond aga on selleks vägagi valmis… ise olla ja käituda ei oska. Kas või üks gramm suursugusust… aga seda on palju tahta matsikarjalt.

Lugupidamisega

Hannes Aasa“

No mida mina saaksin sellele lisada? Kõik ilusti südamelt ära öeldud. Suursugune Pakosta? Suursugune Svet? Ülik Ligi? Äkki aristokraatlik Hartman? Majesteetlik Riisalo?

Sotsist regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman (SDE) ütles Vikerraadio saates „Uudis +“ eesti kooli plaanipärasest hävitamisest rääkides, et riigi poolt subsideeritavates üürimajades võiks elada näiteks maapiirkondadesse läinud eksperdid ja õpetajad.

„Osa rahast paneb riik ja pool raha paneb kas kohalik omavalitsus või erasektor. Kui me tahame saada kasvõi eksperte või õpetajaid Ida-Virumaale või Valka või Raplamaale, siis on tähtis, et tekiksid sinna ka korterid, kuhu need spetsialistid saaksid elama minna. Ja me tahame, et ka noored jääksid nendesse väiksematesse kohtadesse. Sellepärast on vaja ka elupindu, mis oleksid mugavad, kaasaegsed ja ilusad,“ ütles Hartman. Ta ei osanud veel öelda, kuhu täpsemalt uusi üürimaju planeeritakse ehitada. “Me täna nii kaugele jõudnud ei ole, et me oleksime juba konkreetseid kohti kaardistanud.“ Ta ütles, et pärast mõnede omavalitsuste esindajatega rääkimist on selge, et erasektoriga koostöös on soov ehitada ka selliseid maju, kus üürikorterite kõrval osa majas olevatest korteritest müüakse maha,“ vahendab ERR.

No näete, juba jälle müüakse…

„Riik peabki tulema appi seal, kus turg niisama ei toimi. Ja riigi kohustus on täna, et hea elukeskkond oleks kõikjal Eestis… Kui eraarendaja ehitab maja, siis esimene ja teine korrus antakse kohalikule omavalitsusele nende korterite välja üürimiseks. Jõukamad saavad endale korteri osta, aga need, kes seda endale lubada ei saa, saavad kolida ikkagi sellesse samasse piirkonda, aga näiteks üürida,“ rääkis Hartman.

Tõlkes oravakeelest tähendab see, et rahva rahadega on valmimas veel üks erakonnaküna ja et sellistes majades ostavad endale kortereid hoopis võlgadesse uppuvad vaesemad, jõukamad aga saavad esimestele ja teistele korrustele poolmuidu, eriti kui nad on õigetest erakondadest.

Halloo, tark minister Hartman, kas te Objektiivi olete täna lugenud? Ei ole?

Viin kannatab aina suureneva õpetajanappuse käes, kuna õpetajad ei soovi riigikeelt kehvasti või üldse mitte oskavate õpilastega enam jännata, selgub Ungari päevalehe „Magyar Nemzet” 21. juulil 2024 avaldatud materjalist. Põhjuseks on võõrpäritolu koolilaste üha suurenev hulk ja osakaal. Austria statistikaameti andmete kohaselt on Viini piirkonnas elavatest lastest seitsmekümnel protsendil emakeeleks mingi muu keel, mitte saksa keel.

Juba peaaegu nagu Tallinnas, jah?

„See aeglustab laste õpetamist oluliselt, mistõttu ongi käivitunud õpetajate massiline lahkumine õpetajatöölt. Selle mõjul ähvardab Viini piirkonna koolivõrk muutuda halvatuks. Probleem ähvardab süveneda veelgi, kuna võrreldes võõramaalaste osakaaluga Austria rahvastikus (umbes kolmandik) on kooliealiste seas võõramaalasi suhtarvult veelgi enam. Kooliealisi lapsi elab Austrias peaaegu 900 000. Neist üle viiendikul on mõne muu riigi kodakondsus.“

Mis üürikorterid õpetajatele koos jõukate naabritega, millest te räägite? Allakirjutanu arvates kujutab praegu teostatav „koolireform“ ehk „eestikeelsele haridusele üleminek“ Austria mudeli kordamist, selle vahega ainult, et Austria lähedal on Saksamaa, saksa keele metropol. Eesti kõrval pole aga Eestist suuremat eesti keele metropoli. Austrias pagevad olemasolevad saksa kooliõpetajad ja hävib saksakeelne kool, meil aga pole eriti kellelgi pageda, kuna tuhandeid õpetajaid on puudu, sest poluverniku Kristina Kallase kätega hävitatakse eesti keele viimset kantsi ehk eesti kooli. Nagu tegi seda Lääneranna hungveipingide vallavõim.

Kallas jätab eestlastele pastlad ja kandled, eurovõimud jätavad austrialastele nende õllekruusid ja sardellid.

Tingimusel, et seal sees sealiha ei ole ja et õlu on haljal.

Kord kukub teilegi kell niikuinii, riigivargad.

Kui eestlased muidugi ärkavad.

Aga äkki parem on enam mitte ärgatagi, sest siis ju avastatakse, et kodu pole, autot pole, üks silm puudu, p. valutab ja lapsedki Mihkelsoni poolt pildistatud.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: tassike kohvi „meie inimestele“