Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tippettevõtja valitsuse kahjulikest otsustest: meie juhtidel on puudulik haridus

-
25.07.2024
Kaja Kallase jätkuvalitsus

Järjekordne majanduse tipptegija kritiseeris teravalt ametisse astunud Kaja Kallase hädatapu-jätkuvalitsuse maksuotsuseid.

Ettevõtja Enn Veskimägi rääkis eile Vikerraadiole, et maksutõusude asemel tuleks tulumaksuvaba miinimum langetada 200 eurole ja külmutada aastaks ka indekseerimised.

Ettevõtja rääkis “Vikerhommikus”, et majanduslanguses maksude tõstmine toob kaasa soovitule vastupidise efekti ja lükkab majanduse taastumist veelgi edasi.

Ta märkis, et eelmine maksutõus oli alles aasta tagasi uue valitsuse ametisse astumisel „ja nüüd tuleb välja, et iga uus valitsus võimule tulles tõstab kohe makse, langevas majanduses on kindlalt efekt vastupidine.

Kummaliste ja kahjulike otsuste ühe põhjusena näeb poliitikute ja ministrite puudulikku haridust.

„Kui vaadata, kes siis nüüd meid juhtima hakkavad, siis enamus on haldusjuhtimist õppinud. Paneb imestama, et nüüd majandusministrile poogiti külge tööstusminister. Aga ta on tegelikult õppinud politoloogiat. Minu meelest majandust peaks juhtima majandusinimesed, aga paraku see meil täna nii ei ole,“ ütles Veskimägi.

Vaadates Kristen Michali valitsuse ministrite tausta, selgub, et tegu on inimestega, kes pole kas üldse või on väga vähe töötanud erasektoris, kus õpitakse tegelikult vastutust.

Reformierakonna plakatikleepijana karjääri alustanud peaminister Michal ise ütles Postimehele: “Õppisin kolmveerand aastat majandust, aga see aasta läks veidi vabaajategevuste ja kõige muu nahka, misjärel läksin haldusjuhtimist õppima”.

 

Vaata lisaks:

Sotsiaalmeedia: peaaegu 20-miljardilise eelarvega riiki hakkas juhtima Kükametsa väitlusklubi

 

Allikas:

https://www.err.ee/1609405351/veskimagi-maksutousude-asemel-pidanuks-

aastaks-langetama-maksuvaba-miinimumi