Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: sotsid jätkavad eesti rahvusriigi naeruvääristamist, lagastamist ja lõhkumist

-
25.07.2024
Pilt on illustratiivne

Täna selgus, milleks oli SDE-le tegelikult vaja sellist kääbuspoliitikust klouni, nagu Vladimir Svet.

Seni arvasime, et SDE-l on lihtsalt niivõrd lühike varumeeste pink, et oleks vaja värvata leegionäre – Lasnamäelegi ei leita seni ajani vanemat, sest seda on raske teha, kui parteis on 24/7 homoseksile mõtlevad friigid. Ja kandidatuurid olid seni lausa vene okupantidest veteranide klubide aktivistidest toetajad, kogunisti Kremli esimese välispistriku lavruška nimekaim.

Isegi vähegi mainekamat libeoraalsed eestlased ei taha olla ühes kambas koos Aabi – tal on pidevalt punane nägu, ta sobib sinna – spetsiifiliste Kiige ja Odinetsiga, nii et ainus väljapääs oli avaliku putinliku taustaga muukeelse kaadri kaasamine väljastpoolt SDE-d.

Täites oma Vene erakonna täies koosseisus sotsidele üle andnud Maspanovi vaimset testamenti, hakkasidki eesti lauristinlastest punanabad arendama Eesti süvavenestamist, mistõttu nad ka nii ideaalselt sobivad reformierakonnale koalitsioonikaaslaseks, kuna reformierakond on muutunud ise suurimaks venestajaks Eesti uuema ajaloo jooksul (k.a. Karl Vaino periood).

Nii et kremlimeelne Svet sobis SDE-le just selles rollis, kuna taristuminister on temast samasugune nagu hambutust kitsest kärner: ta oskab ainult lõhkuda ekskavaatoritega olemasolevat taristut, mitte luua uut. Ja muidugi oskab ta silmapilkselt reeta – kui Mihhail Kõlvart ei oleks seisnud Sveti nagu oma lihase venna eest Tallinna linnavolikogus ja ei oleks nurjanud Sveti umbusaldamist, oleks see Svet praegu endiselt kägisenud peenikese häälega midagi mõttetut volikogu tagapingist. Aga Svet oskab olla „tänulik“, seda ei saa temalt võtta. Oli „tänulik“ Mihhailile, saab lähitulevikus olla „tänulik“ SDE-le ja eriti muidugi eesti riigile. Vahib metsa poole nii, et silmad endalgi pilukil.

Kohe asus Svet ka „tööle“. Ei jõudnud ta veel kättki puhtaks pesta pärast kätlemist Kadrioru selgrootu pelmeeniga, kui juba asus töö kallale. Õnneks mitte veel taristu kallal – Eesti teed on ikka veel läbitavad – vaid valimisi puudutava poliitika kallal.

EPL avaldas täna loo „Värske taristuminister Vladimir Svet: kui võtame Vene kodanikelt ja halli passi omanikelt hääleõiguse, siis tõukame nad eemale“.

No mina ei peaks vene kodanikke ja hallivatimehi ei taristuks ega vanamoodsalt väljendades infrastruktuuriks – tegemist on ikka inimestega, taristu on aga majanduse allsüsteem, mis teenindab peamisi materiaalselt tootvaid majandusharusid, tagamaks nende pideva toimimise ja arengu eeldused. Sveti puhul siis tagades seda kõike läbikaevamise- ja lõikamise teel.

Svet, see Repinski vaimne teisik (too oli ka min ister ja lausa rahvusooperi nõukogu liige), on SDE ministrina veel ka kohakaaslusega sotside ehk olulisel määral Kremli jutupunktide vestja. Mitte kõik, mida sülg toob suhu Läänemetsale või seal mõnele Sikkutile, ei saa verbaalselt väljutatud, sest nemad peavad ju natukenegi hoidma oma „eestlaste“ imidžit. Ja siin on lahkeks abiks pisikene tõmmata-tõugata tegelane Svet. Selles ongi nüüd tema põhiroll. Sest isegi sotsid ei laseks teda päriselt riigitaristu juurde, ärge nüüd nii naiivsed olge, nad tahaksid veel Tallinna ja Tartu vahet rahva kulul sõita. Svetile annab juhiseid professionaalselt tugev süvariik, tema ise aga on muidumees, külaraadio DJ.

Täna teatas Venemaa riigi- ja muu (selles mõttes et „mu-u-u-u, mu-u-u-u-u!) meedia sellest, et Riigidura on võtnud teises ja kolmandas lugemises vastu omapärase „kontrollitava riigis viibimise režiimi“ hea seadus

See võtab luubi alla kõik Venemaal viibivad välismaalased, kes on milleski süüdi, kasvõi tegid keefiripaki valest otsast lahti.

Selliseid isikuid hakatakse igakülgselt survestama ja sundima Venemaalt lahkuma. Kusjuures kõige olulisem on see, et sel kontingendil „saab keelatud igasugune poliitika mõjutamine“.

Kõik Eestis Putini poolt aastakümneid hääletanud ja Ukraina sõja poolt tuliselt olevad võõrkodanikud oleksid Venemaal analoogses meelsuses kohe süüdi tunnistatud (Zelenski poolt ja Venemaa kuritegude vastu olevad) ja mitte lihtsalt igasuguse kommunikatsioonita jäetud, et ei mõjutaks poliitikat (sotsvõrgustik, koosviibimised jne), vaid kinni peetud ja välja saadetud, mida tehti massiliselt ka enne seaduse vastuvõtmist. Ja hääletada sealsetel valimistel võõrkodanikud ju niikuinii ei saa, sellised rahvuse enesehävituslikud rumalused on võimalikud ainult meie sotsrašistlikus Eestis.

Ja kirss tordil: välismaalased, kes on sooritanud kas olme-, kriminaal- või meelsuskuritegusid, ei tohi uue seaduse kohaselt Venemaal isegi abielluda.

Ja seda riigis, kus on üle 140 000 000 patriootilist elanikku. Eestlastel oleks seega 140 korda rohkem põhjust kaitsta Eestit estofoobsete välismaalaste valimisõiguse eest.

Aga paistab, et Eestis on võimude valik svetid, toomid, tšaplõginid ja ka sissesõitnud kremljadid, mitte aga oma eestimeelsed inimesed.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: peata kana hull unenägu