Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsus pigistab ühiskonda julgeolekumaksuga, aga Putinit toetavatele Vene kodanikele jätab valimisõiguse alles

-
26.07.2024
Jürgen Ligi teeb võlakirjadega sarvi kogu Eesti rahvale.
© UU

Kuigi Kristen Michali valitsus kehtestab nn riigikaitsemaksu, ei kaitse ta riiki ometigi Kremli eest, sest Vladimir Putinit valivaid Vene kodanikke kohalikel valimistel hääletamisõiguseta ei jäeta. Venemeelsust juhivad küll sotsid, aga Vene kodanike pantvangis on kogu valitsus.

BNS vahendab: “Justiits- ja digiminister Liisa Pakosta (Eesti 200) sõnul on küll ühiskonnas ootus, võtta Vene ja Valgevene kodanikelt valimisõigus, kuid praegusel valitsusel puudub poliitiline valmisolek seda teha.

Koalitsioonilepingus pole midagi Venemaa ja Valgevene kodanike valimisõiguse kohta öeldud, mis tähendab Pakosta sõnul, et see teema on nüüd lauast maas. “Ettevalmistused võimalikeks õiguslikeks analüüsideks jätkuvad nii, nagu nad olid senimaani, aga otsust selles küsimuses praegu ei tule,” rääkis Pakosta Postimehe otsesaates.

Liisa Pakosta isikliku arvamuse kohaselt ilma põhiseadust muutmata seda teha ei saa. “Põhiseaduse muutmine on loomulikult võimalik, aga see nõuab siiski ühiskonnas sellist läbitunnetatud vajadust ja selgust. Tundub, et praegu on ühiskonna ootused tõesti suuremad kui on poliitiline valmisolek seda teha. Eks me läheme selle teemaga edasi,” lausus Pakosta.”

See on juba absurd: Eesti peaks muutma põhiseadust, et võtta vaenuliku agressorriigi kodanikelt hääletamisõigus kohalikel valimistel? Selline põhjendus näitab, et olulist otsust lihtsalt ei soovita teha.

Vene kodanike kaitseks astus juba välja uue valitsuse värskest sotsist Krimmi-minister Vladimir Svet, kes hakkas ilmselt Putini kurjategijaks nimetamist häbenema ning kukkus tema Eesti agentuurile innukalt silma tegema.

Seega siis korjatakse eesti rahvalt küll julgeolekumaksu kaitseks Venemaa eest, aga Putinit valivate Vene kodanike eest riik Eestit ei kaitse.

Eesti 200 haridusminister Kristina Kallas aga teatas, et Eesti ülikoolid vajavat üha rohkem Kolmanda maailma tudengeid.

Nii iseseisvat riiki hävitataksegi.

Uued Uudised