Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti võidupühal nõuti Ukraina lipuvärve, keeldujaid karistati

-
26.07.2024
Võidupüha paraad Narvas

Kaitseliit arvas oma ridadest välja mitu oma noorteorganisatsiooni Noored Kotkad liiget, kes olid juuni lõpus Narvas toimunud Võidupüha paraadil keeldunud kandmast rinnas Ukraina lipu värvides linte, vahendab Postimees, täpsustades, et juttu on kokku kolmest noorest narvalasest.

Kaitseliidu noorteorganisatsiooni Noored Kotkad esindaja Richard Lemendik ütles, et kõigile Kaitseliidu üksustele anti käsk kanda suursündmuse ajal mundril sini-kollast lippu. Kohal olnud noortejuht otsustas Ukraina värvides lindist keeldunud poisid paraadsalgast eemaldada.

Lemendik ütles väljaandele, et „tänase seisuga ei ole Noorte Kotkaste nimekirjast kedagi välja arvatud“. Ta isas, et Võidupüha paraadil Ukraina lindi kandmisest keeldunud noorliikmete asjus on Alutaguse malevas koostatud liikmestaatuste jätkamiseks või peatamiseks omapoolne hinnang, ent vastavalt Kaitseliidu kodukorrale ei jõustu ükski otsus ilma ettenähtud protokolli täitmist.

„Noorkotkastele korralduse andmine kanda Eesti Vabariigi võidupüha paraadil Ukraina lipu värve on absurdne. Karistada aga poisse, kes keeldusid sellele ja jaburale korraldusele allumast, mitte ainult paraadilt eemaldamise, vaid ka kaitseliidu organisatsioonist väljaviskamisega, on lausa haiglane,“ kommenteeris riigikogu liige Varro Vooglaid.

Ta lisas, et totalitaarsed hoiakud, mille osaks on kõigile ühtede ja samade ideoloogiliste ja poliitiliste vaadete jõuline pealesurumine, kinnistuvad päev-päevalt üha ulatuslikumalt ja seda on vastik vaadata.