Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsejate uskumatu ebakompetentsus lämmatab Eesti majanduse

-
14.08.2024
Hoiupõrsas
© Scanpix

Ettevõtja Riho Maurer kirjutab maksude teemal arutledes, et tegemist on ebakompetentsuse ja rahva arvamuse ignoreerimise ning poliitikute ülbuse musternäitega ning et koos turistide kadumisega lõpetab tegevuse ka suur osa restorane, kohvikud, SPAsid, hotelle.

„2023. aasta riigikogu valimistest alates on Eestis vastu võetud kaks koalitsioonilepingut (loe: maksutõusude nimekirja), millest esimene viis Eesti majanduse konkurentsivõime viimasele piirile ja teine ehk 2024. aasta juuli lepe keerab vindi lõplikult üle,“ kirjutab Maurer Postimehes..

Ta lisab, et käibemaksu täiendav tõus ja kõikide aktsiiside mitmekordistamine teeb Eestist ühe Euroopa kalleima riigi, mille külastamine ja pakutavate teenuste tarbimine ei ole keskmisele turistile (ja kahjuks ka kohalikule elanikule) enam taskukohane. Juba praegu on näiteks Soome turistil soodsam reisida ja teha oma ostud pigem Rootsis kui Eestis.

„Ei pea olema majandusteaduste professor ega ka kogemustega ettevõtja mõistmaks, et Eesti majandus ei saa enam endale lubada ainsatki maksutõusu, mis veelgi tõstaks toodete ja teenuste hinda, annaks uut hoogu inflatsioonile ja nõrgestaks Eesti majanduse konkurentsivõimet tervikuna,“ kirjutab ettevõtja.

Ta lisab, et kuulates koalitsioonileppe taustal poliitikute oma tegevust ülistavaid sõnavõtte, tekib paratamatult kahtlus, et nendel inimestel puudub arusaam, kuidas majandus tegelikult toimib ning et nad ei ole suutelised oma praeguste otsuste tegelikke tulemusi ette nägema.

 

Allikas: Postimees