Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poppstaaride kontserdid Euroopas on taas islamistide sihikul. Seekord Taylor Swifti esinemine

-
22.08.2024
Islamistide rünnak pidi toimuma Taylor Swifti kontserttuuri jõudmisel Viini.
© Scanpix

2017. aastal kärgatas Manchesteris islamistist enesetapuründaja korraldatud plahvatus teistmeliste iidoli Ariana Grande kontserdil, kui staar esitas oma viimast lugu. Hukkus kümneid noori inimesi. Nüüd pidi see taas korduma lauljatar Taylor Swifti kontserdil, kuid suudeti siiski ära hoida.

USA popstaar Taylor Swift teatas kolmapäeval sotsiaalmeedias, et tundis hirmu ja süütunnet seoses islamiäärmuslaste enesetapurünnaku vandenõu tõttu kolme Viini kontserdi ärajätmisega.

“Meie Viini etenduste ärajätmine oli laastav. Tühistamise põhjus täitis mind uue hirmutundega ja tohutu süütundega, sest nii paljud olid plaaninud nendele etendustele tulla,” sõnas lauljanna.

USA jagas Austriaga luureinfot, mis võimaldas takistada äärmusrühmituse Islamiriik (IS) plaani rünnata Viinis Ühendriikide poplaulja Taylor Swifti kontserti, kinnitas mõned nädalad tagasi Valge Maja.

“Me teeme tihedat koostööd meie partneritega üle maailma, et jälgida ja ära hoida ohte,” ütles riikliku julgeolekunõukogu kõneisik John Kirby ajakirjanikele. “Osana sellest tööst  jagas USA tõesti Austria partneritega teavet, mis võimaldas ära hoida ohu esinemistele,” lisas Kirby.

Austria politsei on pidanud kinni kolm arvatavat Islamiriigi liiget, kes olid seotud plaaniga end Swifti kontserdil õhku lasta.

Taylor Swiftil on seos ühe teisegi räige kuriteoga – nimelt pussitas Ruanda päritolu noor mees hiljuti Inglismaal Southportis väikesi tantsutüdrukuid, tappes neist kolm ja haavates enamaid – ja selle tantsutunni teemaks oli BBC andmetel Taylor Swifti muusika. (AFP-STT-BNS-UU)