Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kongressi uurimisraport: Biden on oma ametiseisundit raskelt kuritarvitanud

-
22.08.2024
Hunter ja Joe Biden, korruptandid.
© Scanpix

Eelmise aasta detsembris USA kongressi poolt ametlikult algatatud Joe Bideni tagandamise uurimine jõudis lõpule, mille tulemusena avaldati lõpparuanne ja soovitused. Järelevalve- ja vastutuskomisjoni, kohtusüsteemi ning viiside ja vahendite komitee poolt koostatud aruandes jõutakse järeldusele, et uurijate poolt kogutud tõendite kohaselt on president Biden oma ametis toime pannud raskeid süütegusid.

Esindajatekoja uurimiskomitee andmetel kuritarvitas Biden oma ametiseisundit Barack Obama asepresidendina, et saada rahalist kasu endale ja oma perekonnale. Aruandes öeldakse, et Bideni perekond ja nende ärikaaslased said kümneid miljoneid dollareid kasu, pannes välismaiseid osapooli uskuma, et nende maksed tagavad neile juurdepääsu ja mõju USA föderaalvalitsusele tollase asepresidendi Bideni kaudu.

Ühes uurimisaruandes kirjeldatud 2014. aastal aset leidnud juhtumi puhul osales Biden oma poja Hunteri nimel õhtusöögil koos Vene oligarhi Jelena Baturinaga. “Pärast õhtusööki kandis Baturina 3,5 miljonit dollarit Hunter Bideniga seotud ettevõttele Rosemont Seneca Thornton,” seisab aruandes. “Siis, kuid hiljem, kui Hunter Biden ja tema ärikaaslased jätkasid Baturinalt raha küsimist, osales asepresident Biden Baturina ja Hunter Bideniga telefonikõnes, kus asepresident Biden ütles Baturinale: “Ole mu poisi vastu hea.”

Esindajatekoja uurijad ütlevad, et “tõendite kogumahu põhjal on mõeldamatu, et president Biden ei mõistnud, et ta osales jõupingutustes oma perekonda rikastada, kuritarvitades oma ametit ja avalikku usaldust.”

Lisaks süüdistustele avalikus korruptsioonis ja ametiseisundi kuritarvitamises väidab uurimiskomisjon, et nad on avastanud tõendeid selle kohta, et Biden kuritarvitas oma ametit, et tavakodanikuna varjata salastatud teavet. Aruandes märgitakse, et Obama ajal Valges Majas teenides viis Biden salastatud dokumendid majast välja ja hoidis neid pärast asepresidendiameti lõppu oma isiklikus elukohas garaažis.

Bideni perekonna uurimise vähe kajastust saanud aspekt on sisepoliitiline korruptsioon. Kuigi suur osa tagandamisuurimise meediakajastusest keskendus Joe ja Hunter Bideni välisäridele, kirjeldatakse aruandes ka seda, et Bideni perekonna liikmed said peamistelt Demokraatliku Partei annetajatelt soodsaid laenutingimusi.

„Bideni perekond kasutas Joe Bideni avalikkuselt saadud usaldust, et saada demokraatide annetajatelt üle 8 miljoni dollari laenu. Miljoneid dollareid laene ei ole tagasi makstud ja paljusid laene toetavaid pabereid ei eksisteeri ja neid ei ole komiteedele esitatud,” märgitakse tagandamismenetluse aruandes, lisades: “See tekitab tõsiseid küsimusi selle kohta, kas need vahendid anti kingitustena, mis olid maskeeritud laenudena.”

Üks häirivamaid süüdistusi parlamendi raportis on see, et Bideni perekond, sealhulgas Joe ja Hunter, said justiitsministeeriumi ja Föderaalse Juurdlusbüroo erikohtlemise osaliseks, mis võimaldas nende väidetavalt kuritegelikul ettevõttel tegutseda ilma sekkumiseta. Uurimistulemustes öeldakse, et FBI viis Hunter Bideni juurdluse läbi aeglaselt, mis võimaldas tema vastu esitatud tõsisematel süüdistustel aeguda.

Lisaks väidavad esindajatekoja uurijad, et Biden-Harrise justiitsministeerium eksitas kongressi järjepidevalt, üritades neid veenda, et õiguskaitseorganid on Hunter Bideni kriminaaluurimises sõltumatud. Bideni administratsiooni poliitiliselt ametissenimetatud isikud teostasid presidendi poja uurimise üle olulist järelevalvet ja kontrolli.

Lõpuks väidetakse aruandes, et Biden-Harrise valitsus on takistanud õigusemõistmist, keeldudes ütluste andmisest ja varjates esindajatekoja uurijate eest olulisi dokumente. “Valge Maja on takistanud komiteede uurimist president Bideni salastatud dokumentide ebaseadusliku säilitamise kohta, keeldudes vastavaid tunnistajaid küsitlemiseks kättesaadavaks tegemast,“ seisab raportis. Lisaks takistab Valge Maja rahvusarhiivil uurimise jaoks olulisi dokumente üle andmast.

 

Allikas: The National Pulse