Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Igaviku teedele suundunud näitleja Alain Delon oli mures “armastuse linna” kadumise pärast

-
25.08.2024
Prantsusmaa mälestab “paremäärmuslast” Alain Deloni.
© Scanpix

Liberaalne meedia armastab kirjutada sellest, kuidas kuulsused toetavad progressivismi, kuid vaikivad tavaliselt neist inimestest, kes astuvad selle vastu välja. Üks kuulsustest aga oli AFP põhjal “paremäärmuslane”.

Laupäeval sängitati mulda Prantsuse filmilegend Alain Delon. 1960.–1980. aastate üheks maailma kuulsamaks filmitäheks ja seksisümboliks tõusnud Delon suri 18. augustil 88 aasta vanuses.

Alates tema surmast on Prantsusmaa avaldanud suurt austust Delonile, kes oli riigi üks suuremaid, kuid samas ka vastakamaid arvamusi tekitanud tähti.

Ta oli üks viimastest Prantsuse kino 1960-ndate kuldajaks nimetatud perioodi elavatest legendidest.

Näitleja toetas muuhulgas ka immigratsioonivastase Rahvusrinde kaasasutajat Jean-Marie Le Peni ja oli samasooliste abielude vastu. Feministe ajas marru Cannes’i filmifestivali otsus anda Delonile 2019. aastal elutööauhind.

Delon nägi pealt seda, kuidas Pariis muutus armastuse linnast rändlejate linnaks, kelle “väärtused” on hoopis teised ja kelle naised liiguvad ringi mustades kottides. See oli kogu tema arusaama vastu, mis tal oli Prantsusmaast ja armastust ülistavast prantsuse kultuurist.

Ka viimased uudised räägivad sellest, et Prantsusmaal peeti kinni mees, kes Palestiina lippu mässituna süütas sünagoogi, põhjustades plahvatuse, mis vigastas mereäärses kuurordis La Grande Motte’is üht korrakaitsjat. See pole enam Deloni Prantsusmaa. (AFP-BNS-UU)