Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meta tegevjuht Mark Zuckerberg leiab, et pandeemia-aegne surve Covid-19-t puudutava sisu eemaldamiseks oli vale

-
27.08.2024
Mark Zuckerberg.
© Scanpix

Meta tegevjuht Mark Zuckerberg leiab, et USA valitsuse surve tema sotsiaalmeediaplatvormidele 2021. aastal teatud osa COVID-19 puudutava sisu mahavõtmiseks oli “väär”.

Samuti ütles Zuckerberg USA kongressi komiteele saadetud kirjas, et seisab ka tulevikus vastu sarnastele katsetele.

Esindajatekoja õiguskomitee esimehele Jim Jordanile saadetud kirjas, mille kolm komiteesse kuuluvat vabariiklast avalikustasid, käsitles Zuckerberg mitmeid vaidlusküsimusi, mis keskendusid tema platvormide sisu modereerimisele.

Ta kinnitas samuti, et ei kavatse enne tänavusi presidendivalimisi korrata USA valimiste infrastruktuuri rahastamist. Need annetused on pälvinud varem teravat kriitikat vabariiklaste leerist.

Facebooki asutaja märkis, et president Joe Bideni administratsioon avaldas 2021. aastal “meie meeskondadele kuude jooksul korduvalt survet, et nad tsenseeriksid teatud COVID-19 puudutavat sisu, sealhulgas huumorit ja satiiri”.

“Usun, et valitsuse surve oli vale, ja mul on kahju, et me ei olnud selle puhul otsekohesemad,” kirjutas Zuckerberg.

“Mul on kindel tunnetus, et me ei tohiks oma sisustandardeid kahjustada mis tahes administratsiooni surve tõttu kummaski suunas – ja oleme valmis selle tagasi lükkama, kui midagi sellist peaks korduma.”

Vabariiklased näevad Zuckerbergi kirjas oma võitu. Vabariiklaste esindajatekoja õiguskomitee konto sotsiaalmeediaplatvormil X nimetab seda “suureks võiduks sõnavabaduse eest”. (AFP-BNS)