Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Trumpi tulistaja kasutas mitmeid välismaiseid krüpteeritud sõnumsiderakendusi

-
28.08.2024
Krüpteeritud sõnumsiderakendused
© Scanpix

Mõrvakatset uuriva USA esindajatekoja töörühma liikme sõnul oli Donald Trumpi pihta tulistanud mehel krüpteeritud kontod mitmes riigis.

“Me ei ole nende välismaiste kontode kohta palju teada saanud,” ütles esindajatekoja liige Michael Waltz 21. augustil Chicagos pressikonverentsil. “Me teame, et need olid … Belgias, Uus-Meremaal ja Saksamaal.” Waltz osaleb Donald J. Trumpi mõrvakatset uurivas töörühmas.

FBI ametnikud on varasemalt avastanud, et Crooks kasutas krüpteeritud sõnumsiderakendusi. “Miks vajab 19-aastane tervishoiutöötaja krüpteeritud platvorme, mis ei asu isegi USA-s, vaid asuvad välismaal, kuhu enamik terroriorganisatsioone teab, et meie õiguskaitseorganitel on raskem sisse pääseda,” sõnas Waltz. Ta ütles, et sellele küsimusele pole veel vastust saadud.

Waltz ja teised esindajatekoja liikmed valmistusid 21. augustil osalema FBI briifingul, mis pidi andma sissevaate Trumpi mõrvakatse uurimisse. Ta ütles, et töörühma liikmed on omavahel arutanud, et võimud peaksid teavet jagama selle avastamisel, mitte ootama, kuni uurimise lõpparuanded on valmis. “Nad peavad avaldama teavet, kui nad selle avastavad, sest see ei olnud üksikjuhtum. Ähvardused jätkuvad,” ütles Waltz.

FBI pressiesindaja ütles ajalehele The Epoch Times: “Kuigi me ei kommenteeri briifingut, on FBI olnud hoolas, pakkudes regulaarselt juurdluse kohta avalikku uut teavet, esinedes avaldustega, korraldades pressibriifinguid ja andes kongressile tunnistusi.” USA salateenistus kommentaaritaotlusele ei vastanud.

Waltz tõi esile Pakistani kodanikule esitatud hiljutisi süüdistusi. Asif Merchantit on süüdistatud USA riigiametnike mõrva planeerimises. Võimud väitsid, et ta andis 5000 dollarit ettemaksuna inimestele, keda ta pidas palgamõrvariteks, kuid kes tegelikult osutusid FBI salaagentideks.

Waltz sõnul häirib teda ka see, et Trumpi juulikuise kampaaniaürituse turvaplaani koostanud ametnikke ei ole distsiplineeritud. Salateenistuse juhi kohusetäitja Ronald Rowe Jr ütles juulis kongressile, et kui agentuur on lõpetanud juhtumi sisemise uurimise, võib järgneda distsiplinaarmenetlus. “Seda katust oleks pidanud paremini katma ja me uurime, kas seal esines rikkumisi” ütles ta. Rowe lisas hiljem, et ta ei anna reaalajas distsiplinaarmeetmete kasutuselevõtu kohta infot, kuid esitab „vähemalt mingit tüüpi kõrgetasemelise avalduse selle kohta, et inimesed võetakse vastutusele.”

Salateenistuse endine juht, Kimberly Cheatle, kes pani ameti maha peale Trumpi mõrvakatset, ütles 22. juulil, et salateenistuse esialgne aruanne kampaaniaürituse turvalisuse kohta valmib 60 päeva pärast. Uurimist viib läbi ka USA sisejulgeolekuministeeriumi peainspektor.

 

Allikas: The Epoch Times