Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA presidendi poeg Hunter Biden tunnistas ennast maksupettustes süüdi, kuid see on vaid osa temale omistatavatest kuritegudest

-
06.09.2024
Hunter ja Joe Biden.
© Scanpix

Liberaalne maailm on pikka aega eiranud seda, et suurriigi USA presidendi poeg on üsna kriminaalne tegelane ja ka sõltlane.

USA presidendi Joe Bideni poeg Hunter Biden tunnistas end neljapäeval ametlikult maksude vältimises süüdi, teatasid võimuesindajad.

Biden tunnistas end süüdi kõigis üheksas maksusüüdistuses, millega silmitsi seisis, kuigi ei jõudnud prokuröridega kokkuleppele.

Kohtunik Mike Scarsi määras Bideni otsuse ettelugemise tähtajaks 16. detsembri. Bidenit ähvardab kuni 17-aastane vanglakaristus ja rahatrahv, mis ulatub miljoni dollarini.

Advokaadid olid enne seda teatanud, et 54-aastane Hunter Biden on valmis end süüdimõistmise tõenäosust arvesse võttes süüdi tunnistama, kuid kinnitab samas oma süütust.

Väidetavalt lubas Biden üles tunnistada, kui vandekohtu valimine oli algamas. Kohtuprotsessi käigus eeldati, et Bideni elust tuuakse taas välja suur hulk ebameeldivaid detaile.

“Ma ei kavatse oma perekonda rohkem vaevata, rohkem rikkuda privaatsust ja tuua tarbetut häbi,” ütles Biden oma avalduses USA meedia teatel.

Hunter Biden kaebas samuti, et prokurörid püüdsid teda dehumaniseerida, kuna ta käitus sõltuvuse ajal kaootiliselt.

Hunter Bideni maksuafäärid on vaid osa temale pandavatest süütegudest. (AFP-STT-BNS)