Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Volinik Kadri Simson näitab Eesti elu kommenteerides välja oma teadmatust kodumaal toimuvast

-
08.09.2024
Eesti ei tea midagi Kadri Simsonist ja Kadri Simson ei tea midagi Eestist.
© Scanpix

Staažikas keskerakondlane Kadri Simson kritiseerib oma kodupartei paremale kalduvat poliitikat, mis on nende siseasi, kuid silma hakkab üks lõik vastavasisulisest uudisest, mida on vaja selgeks rääkida.

BNS vahendab: “Simsoni hinnangul on Eesti lõiganud Euroopa Liitu kuulumisest palju rohkem kasu kui kahju. “Seda kasu näeb kõikjal, alates korras küla- ja vallakeskustest ning spordiplatsidest kui ka avatud majandusest, mis pakub võimalusi meie ettevõtjatele ning vabast liikumisest ja õpivõimalustest Euroopas meie tudengitele. Tugev Euroopa tagab ka tugeva Eesti. On vale õõnestada neid aluseid,” kirjutas Simson.”

Maal näeb tõesti kergliiklusteid, spordiväljakuid, külaplatse ja muud sellist, aga mida see Eestile on andnud, kui üha enam külasid sureb välja? Eurorahadega rajatud rajatised on silmaga ilusad vaadata küll, aga kui noored pered lahkuvad maalt, kinni pannakse koolid, lasteaiad, kauplused, arstipunktid, postkontorid, raamatukogud, bussiliinid ja kõik muu elamiseks vajalik, siis on ka eurosaavutused varsti samasuguse saatusega nagu palju kolhoosiaegsed ehitused. Isegi suuremates alevites, kus kõik on “euroilus”, pole eurosaavutustest mingit kasu, kui pole enam maksumaksjaid.

Eurorahadega on valdavalt loodud seda, mis lisandväärtust ei tooda (kergliiklusteed jne) või siis on see läinud kohtadesse, kus areng on kokku jooksmas (põllumajandus, eriti rohepöördest mõjutatud) – põhimõtteliselt pole eurorahadest suurt tolku olnud, sellest on ehitatud üks Potjomkini küla.

Simson kiidab ka “avatud majandust”. Kuhu see on Eesti viinud? Vaadaku eurovolinik vaid neid meeletuid elektri börsihindu, mis Eestis ületavad Soome omi sageli kümnekordselt – isegi Eesti ettevõtted lahkuvad siit või sulevad uksed, sest “rahvusvaheline” elektrihind tapab kõik elava, samas kui oma odav põlevkivienergeetika on rohepöörasuses hävitatud.

Õpivõimalused Euroopas on positiivses mõttes suuresti juba läbitud etapp, praegu tähendab see noorte jäämist välismaale, sest kodumaal on loov elu võimatuks muutunud. Näiteks lahkuvad noored arstid võõrsile, sest venestunud Tallinnas nõutakse neilt vene keele oskust või selle õppimist.

Kadri Simson on liiga kaua võõrsil olnud ja tema side kodumaal toimuvaga näib olematu olevat. Ta võib küll oma erakonna asju kommenteerida, kuid Eesti asjades on ta juba võhik. Ja ega keskmine eestlane ei tea samuti, kas ja mida Simson üldse Euroopas ära teinud on.

Uued Uudised