Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poola president: paljud sisserändajad loodavad kergele elule

-
09.09.2024
Migrandid Valgevene-Poola piiril.
© Scanpix

Euroopa Liit on mandrile lasknud miljoneid migrante, kuid vaevleb endiselt tööjõupuuduses ja see viitab tõigale, et enamik neist tuleb Läände tarbima, mitte tingimata ise midagi looma.

Poola president Andrzej Duda ütles pühapäeval USA poliitikasaatele antud intervjuus, et väga paljud sisserändajad tulevad Euroopasse niiöelda muretu elu ootuses.

Duda kommenteeris teemal Varssavi Moskva-vastaste süüdistuste taustal, et Vene võimud on püüdnud tuhandeid inimesi Aafrikast Euroopasse toimetada. Migrante lennutatakse Varssavi andmetel Venemaale ja saadetakse Valgevene kaudu Poola piirile.

“Kui keegi tuleb Poolasse valearusaamaga, et jäädakse siia ja kõik saab tasuta siin ning tal on parem elu ilma tööta, siis me ei ole selliste inimeste saabumisega nõus,” ütles Duda.

President rääkis Sinclair saates “Full Measure” konservatiivse uudistejuhi Sharyl Attkissoniga. Ajakirjaniku küsimusele, kas Euroopasse on tulemas palju inimesi, kes ootavad elus niiöelda tasuta sõitu (free ride), vastas Duda: “Jah. Ma arvan, et meil on väga paljudel juhtudel selline olukord.”  (BNS)