Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: selle, mis Eestil tegemata jäi, tegi Rootsi ära

-
11.09.2024
Swedbank
© Uued Uudised

Käesoleva aasta veebruaris otsustas Eesti prokuratuur, et Swedbankis küll toimus rahapesu, aga neil pole võimalik piisavalt tõendeid koguda ja asja kohtusse saata. Lugu lõpetatud, rahapesu Eestis oli, aga keegi süüdi pole.

Eile tuli teade, et Rootsi kohus mõistis emapanga tollase juhi Birgitte Bonneseni süüdi ja määras talle viisteist kuud vangistust.

Eks see ole vahe kahe riigi vahel. Meil siin on “õigusriik” Eesti moodi, selline, kus reformierakondlike sidemetega inimesed on seadusest kõrgemal ja õiguskaitseorganid täidavad eelkõige poliitilist tellimust. Rootsi, pika ajalooga riik, nii lõdvalt ühiskondliku õiglustunde peale ei vilista. Selle asemel, et leida paragrahvi, mis süütegu õigustab või süüdlase vabastab, leiavad sealsed prokurörid paragrahvi, millega süüdlast karistatakse.

Rahapesu teema ei ole lõppenud. Ei Rootsis ega ka mitte Eestis. Need inimesed, kes muutsid Eesti ja Eestis tegutsenud Põhjamaade pangad Venemaa ja Ukraina kriminaalse raha ja julgeolekuvõrgustiku puhtaks pesemise kanaliks, tegutsevad meil karistamatult edasi.

Varem või hiljem saab EKRE taas valitsusse ja kui see juhtub, lõpetame ära selle, mis eelmine kord pooleli jäi ning teeme Eestis ka selles vallas suurpuhastuse.

 

Martin Helme, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees

 

Loe lisaks:

https://www.err.ee/1609449626/rootsi-kohus-moistis-swedbanki-endise-juhi-eesti-rahapesujuhtumiga-seoses-vangi