Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA neli mustanahaliste õiguste aktivisti mõisteti süüdi koostöös Venemaaga

-
13.09.2024
Omali Yeshitela, üks Venemaa heaks töötanutest.
© Scanpix

Mitte ainult Aafrika riigid, vaid ka Ameerika mustanahalised pöörduvad Kremli rüppe – USA neli mustanahaliste õiguste aktivisti mõisteti neljapäeval süüdi vandenõus registreerimata Venemaa agentidena tegutsemises, teatas justiitsministeerium.

“Omali Yeshitela (82), Penny Hess (78), Jesse Nevel (34) ja Augustus Romain juunior (38) saavad maksimaalselt viieaastase vanglakaristuse,” seisis avalduses. Karistuse määramise kuupäeva pole veel avalikustatud.

Yeshitela on Aafrika Rahvasotsialistliku Partei (APSP) ja Uhuru Liikumise asutaja. Hess ja Nevel on mõlema ühenduse toetajad. Romain on ühenduste Georgia osariigis baseeruva kõrvalharu Black Hammeri juht.

Prokuröride andmetel viis nelik Ühendriikides aastatel 2015–2022 Vene valitsuse nimel läbi mitmeid aktsioone ning said raha ja toetust Moskvas asuva organisatsiooni Anti-Globalization Movement of Russia presidendilt Aleksandr Ionovilt.

Ionov kasutas ühendusi APSP, Uhuru Liikumine ja Black Hammer, et propageerida Venemaa seisukohti poliitikas, Ukraina sõjas ja muudes küsimustes.

“Ionovi mõjutamispüüdlusi juhtis ja kontrollis Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB),” kinnitas justiitsministeerium.

Ionovile ja kahele väidetavale FSB agentile – Aleksei Borisovitš Suhhodolovile ja Jegor Sergejevitš Popovile – on juhtumiga seoses samuti esitatud süüdistus, kuid neid ei ole vahistatud.

Justiitsministeerium teatas ühtlasi, et kõik süüalused ameeriklased teadsid, et Ionov töötas Venemaa valitsuse heaks. (AFP-BNS)