Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui sotse armastavad teatraalid oleks teinud õigeid valikuid, poleks vaja praegu seakisa teha

-
20.09.2024
Tühi teatrisaal
© Scanpix

Teatrirahvas on tagajalgadele aetud ning plaanib streiki, sest valitsuse eelarvekärped on ka nendeni jõudnud.

Eesti Etendusasutuste Liit on teinud peaministri ja valitsuse liikmete poole avaliku pöördumise, kus rõhutatakse, et plaanitud mahus eelarvekärbe ei taga etenduskunstide kvaliteetset jätkumist, vaid toob kaasa pöördumatuid negatiivseid tagajärgi. Tavavaatajale tähendab see piletitõusu ning niigi kallis teatritükk on  muutumas luksuskaubaks.

Rakvere linnavolikogus sotside ridadesse kuuluv teatrijuht Velvo Väli soigub aga kohalikus lehes: „Avaliku pöördumise tegime, sest tahaksime, et kultuuriminister ei oleks läbirääkimistel ainus minister, kes saab kultuuri väärtusest aru, vaid et mõistetaks, et kogu Eesti riigi üleüldisest seisukohast on kultuur oluline.“

Paraku on see järjekordne näide sellest, kuidas lolli järjekindlusega valitakse ja toetakse neid poliitilisi jõude, kes neile sinisilmsetele heausklikele endile pärast kirve selga löövad.

Pole saladus, et suur osa kultuurirahvast toetab sotse või suisa kuuluvad ise sellesse erakonda. Ja just sotsid on praeguses valitsuses need, kes laia naeratusega koos reformierakondlaste ja Eesti 200ga rahvale makse kaela virutavad. Kaasaarvatud teatrinimestele, kes nüüd „seakisa“ teevad.

Mäletate küll neid „staare“, kes EKRE vastu võitlesid. Oleks õigel ajal õigeid valikud teinud, poleks neil täna vinguda vaja.

„Me peame hoidma väikeseid ja peame hakkama tegema seakisa, kui kellelegi liiga tehakse,“ seletas näitleja ja lavastaja Juhan Ulfsak teatripäeva peo „tänukõnes“ 2019. aasta märtsis, kui valitsusse sai EKRE. „Meie veel häbi ei tunne. Aga võibolla meie järgmisel kultuuriministril on ilus kaabu,“ lisas ta.

Nüüd on neil valitsuses oma jope, DJ ja endine raadiotoimetaja Heidy Purga, kes nentis äsja kultuurisaates „OP!“, et „raskeks läheb meil kõigil, see on selge“. Ja üle jõu elamine seisneb tema sõnul näiteks selles, et Eestis on liiga helded sotsiaaltoetused.

Võtke vastu, kulla näitlejad! Ärge virisege kaabude pärast!

 

Uued Uudised