Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Me saame sõjakoormisi oluliselt vähendada, näitab Liibanoni kogemus

-
23.09.2024
© Scanpix

Vaenulik valitsus VaVa kontrollitud koalitsiooni KoKo juhtimisel ei suuda ilmselgelt pakkuda ei meile ega liitlastele piisavat sõjateenust – lahingumoon on ju kole kallis, raha tuleb aga 2,4 miljardi kaupa annetada kahtlase aroomiga ettevõtetele või matta Rail Balticumi nimelisse ühishauda.

Liibanonis käib uut tüüpi säästusõja esimene vaatus – terve pinu Hezbollah’ piipareid lendas korraga õhku, viga sai ligi 3000 inimest ja 9 lahkus nende seast jäädavalt, kriitiliselt vigastatud loetakse kokku tükki 200. Keegi ei tea, kes tegi, pole ju teada, kellega Hezbollah sõdib, välja mõelda on ka täiesti võimatu.

Säästusõda olevat väga vaatemänguline, kõigepealt hakkab vaenlase taskust tulema paksu tossu, siis vallandub ilutulestikuga sarnanev tulemöll ja kõik see kõlab nagu püssipauk. Kindlasti lõbus vaadata. Tehniliselt pakutakse erinevaid variante, alates tehases piiparitesse peidetud lõhkeainest kuni kehasoojuse mõjul plahvatamiseni.

Ei ole kursis liibanonlaste meelelaadi ja kehalise konditsiooniga, aga vaevalt et 3000 inimest üleöö kehatemperatuuri saavutasid või palavikku kiirgama hakkasid – kui nii, siis oleks keegi ka varem haigeks jäänud või naha soojaks jooksnud ja olekski tuli lahti. Midagi taolist pole justkui täheldatud.

Lõhkeaine käitub aga hoopis teisiti kui ilutulestiku rakett, tavakogemus ütleb, et aku lihtsalt läks omadega sassi. Elektriautod ju põlevad nagu küünlad ja ka moblade ning läpakatega on sarnaseid õnnetusi juhtunud. Aga et sassi läksid just Hezbollah` piiparid, mida kasutatakse lootuses, et neid on raskem jälitada, siis on väga tõenäoliselt tegemist kurjade häkkerite trikiga. Tavaliselt Putin, viimasel ajal ka Iraan, harvem hiina Hiina.

Kui kallis see programmeerija tund ikka on? Akudega ründamine peaks olema meie kehvikutest sõjarditele jõukohasem kui tank, lennuk või pomm. Pommid on tänapäeval ikka hullult kallid ja pealegi tuleb nad kohale toimetada ohtra lennukibensiini põletamisega. Jälle suur kulu. Tahad kangesti kedagi pommitada, aga pommi pole, nii võib saada depressiooni või psühhoosi.

Arvutinohikud tuleks maksudest ja väeteenistusest vabastada, kui nad suudavad akusid eemalt plahvatama panna. Tuleb luua salajane arvutiklass ja patsiga parasiidid sinna kinni panna, enne välja ei saa, kui mobla ülemuse kabinetis õhku lendab. Edasi võtta ette kas või mõni prantslaste asumaa, saab uraani hinna alla ja pole ehk vajagi meil maad sonkima hakata.

Liibanoni kogemusest teame, et nüüd teame, akude distantsilt saboteerimine on võimalik ja küllaltki tõhus. Paarsada matsi väikese kuluga sirakile tõmmata on tubli tulemus. Me oleme globaalselt tunnustatud nutiriik, e-residentidega, elektrivalimistega, üldse on siin kõik küberneetilised karud või tiigrid. Teeme ära!

Sven Sildnik