Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VÄRSKE ARUANNE | USA salateenistus lubas kaitsta katust, millelt Trumpi tulistati

-
23.09.2024
Katus, millelt tulistatud kuul riivas Donald Trumpi kõrva
© Scanpix

Kohalikule politseile teatati, et salateenistus kattis hoonet, mida kasutas Thomas Matthew Crooks vaatepunktina Donald Trumpi tulistamiseks. Senaator Chuck Grassley avaldatud uues dokumendis avaldub, et USA salateenistus ütles Pennsylvania osariigi Butleri maakonna politseijõududele, kes aitasid 13. juulil miitingut kindlustada, et “me hoolitseme selle eest”, kui neilt küsiti kompleksi kuuluvate hoonete turvamise kohta.

See tõstatab jätkuvalt küsimusi iga ametkonna ja büroo rolli kohta, kes olid sel päeval Trumpi miitingu turvamisega seotud. Ja need küsimused on eriti tõusetunud pärast seda, kui pühapäeval Floridas West Palm Beachi golfiklubis leidis aset järjekorras juba teine ​​mõrvakatse.

USA salateenistus on esimese rünnaku eest suures osas võtnud süü omaks, kui endine salateenistuse direktor Kimberly Cheatle astus pärast Trumpi mõrvakatset ametist tagasi.

Butleri maakonna õiguskaitseametnikud teavitasid Grassley kirja kohaselt salateenistuse vastusnaiprit, et neil ei ole inimesi antud hoone katmiseks, millelt Crooks lõpuks Trumpi tulistas.

Politseiametnikud ütlesid, et nad teavitasid USA salateenistust mitte laskma inimesi antud kompelsi lähedale, sest see on koht, kuhu inimesed tõenäoliselt üritavad end üles seada, et näha endist presidenti rääkimas. Ametnikud ütlesid seda mitmel hetkel miitingupaiga läbivaatuse ajal, korrates oma muret agentidele ja vastusnaipritele.

„Kas need avaldused minu töötajate kohta on täpsed ning milliseid meetmeid kasutati piirkonna kaitsmiseks? Palun selgitage,” nõudis Grassley Rowelt. Mõrvakatset uurivad mitmed agentuurid ja grupid, sealhulgas parlamendi spiiker Mike Johnsoni ja vähemusrahvuse juhi Hakeem Jeffriesi poolt ametisse nimetatud töörühm. Töörühma ulatust on laiendatud, et hõlmata sinna ka Ryan Wesley Routhi teine ​​​​rünnak nädalavahetusel.

FBI teatas üsna pea pärast rünnakut, et Crooks tegutses üksi, kuid Vabariiklased ei ole selles veendunud. Pühapäeval tehtud teine ​​katse ja Iraani kavatsused USA ametnikke tappa, sealhulgas Trumpi, toetavad veelgi väiteid, et on levimas plaan proovida enne novembrit Trump kõrvaldada.

“Teine mõrvakatse endise presidendi Trumpi vastu 15. septembril 2024 tõstatab täiendavaid küsimusi salateenistuse suutlikkuse kohta täita oma missiooni,” kirjutas Grassley. “See nõuab jätkuvat järelevalvet, et ebaõnnestumised ei korduks,” lisas ta.

 

Allikas: Mail Online