Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ungari välisminister: Põhiosa Vene ja Valgevene viisasid EL-is antakse Saksa, Prantsuse ja Hispaania poolt

-
27.09.2024
Peter Szijjarto
© Scanpix

Ungari välis- ja kaubandusminister Peter Szijjarto ütles New Yorgis ÜRO peaassamblee järel, et Euroopa Liit ajab dogmaatilist, ideoloogilist poliitikat, mis ei hooli faktidest. Muu hulgas tõi ta näiteks Vene ja Valgevene kodanikele antavate viisade teema, kus Ungarit on süüdistatud neile riikidele nö tagaukse avamises euroliitu.

“Arvan, et selles arutelus peaksid numbrid mängima olulist rolli, seega oleme vaadanud, kus Euroopa selles küsimuses seisab,”  ütles Szijjarto.

“Näiteks eelmisel aastal andsid ELi liikmesriigid Valgevene kodanikele üle 280 000 elamisloa (…) Ungari väljastas neist 270. Mitte 270 tuhat, vaid 270 luba 280 tuhandest. Poolakad väljastasid 255 000 ja leedulased, kes meid pidevalt ahistavad, samuti 16 000,”  märkis ta.

“Samamoodi Venemaa kodanikele väljastasid EL-i liikmesriigid eelmisel aastal 115 000 elamisluba, millest 21 000 andis välja Saksamaa ja 20 000 Hispaania. Samal ajal rünnatakse meid nii-öelda Schengeni ala turvalisuse õõnestamise eest,” jätkas ta.

Lõpuks märkis minister ka, et viisade väljastamisel on väga huvitav suundumus, sest kui sel aastal on Ungari saatkonnas Minskis Valgevene kodanikele väljastatud viisade arv vähenenud, siis eelmisel aastal andis Saksamaa üle 50 000 viisa, mis on kahe aasta jooksul kolmeteistkümnekordne kasv, ja Itaalia väljastas 40 000 viisat, mis on samuti kolmeteistkordne kasv.

Ka Eesti liberaalid on süüdistanud Ungarit Vene ja Valgevene kodanikele piiride avamises, samal ajal kui viimase kahe aasta jooksul on Reformierakonna juhitud valitsus lasknud Eestisse üle 150 000 Vene, Ukraina ja Valgevene kodaniku, kellest üle 100 000 on siia jäänud. Ametlikel andmetel on Eestis üle 90 000 nö Ukraina põgeniku, kellest suur osa on tulnud siia aga läbi Venemaa ning kes räägivad vene keelt.

 

Allikas: https://www.hirek.sk/nagyvilag/szijjarto-peter-az-europai-unio-kisebbsegben-van-az-ensz-kozgyulesen-videoval