Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti ägab Reformierakonna valitsedes üha süvenevas agoonias

-
01.10.2024
Röövellik võimukamp.
© UU

Euroopa ja muidugi ka Eesti ägavad agoonias. Katk nimega liberalism on hävitamas oma peremeesorganismi, imedes sellest välja viimasegi elujõu.

Meie kaubanduse mahud on vähenenud juba pea 10% alates Kaja Kallase ja Reformierakonna võimuletulekust. Sellelt laekumata käibemaks on üks põhjus, miks riigieelarve on sügavas miinuses. Tegelik allakäik on veel suurem, sest meile on ju lisandunud 100 tuhat slaavlast, kes ka kõik tarbivad. Samas eestlased põgenevad oma kodumaalt.

Aga see pole veel kõik. Uuel aastal lisanduv tohutu maksukoormus (automaks, käibemaksu tõus 4%, tulumaksu tõus, maamaksu tõus + aktsiiside tõusud) neelavad perede eelarvest vähemalt tuhat eurot.

Meil pidavad tõusma ka palgad. Naljajutt. Palgad tõusevad ainult ministeeriumites. See, et alampalka tõstetakse paarikümne euro võrra, ei tee kedagi rikkamaks. Tõstab see küll natuke keskmist palka, aga selle sööb ära inflatsioon.

Samas jätkuvad koondamised ja pankrotid. Valitsus ajab ka oma kombitsad töötukassa reservide kallale, nii et suure tõenäosusega on oodata ka toetuste vähendamisi.

Tundub, et liberaalne mõtteviis on mõnede hallid ajurakud ikka täielikult hävitanud. Kui Kaja Kallas mõtles, et ta on Katariina Suur ja käitus vastavalt, siis Kristen Michal on enda arvates vist Napoleon. Anname neile andeks, sest kui mees liberaalse ideoloogia najal tunneb ennast naisena, siis miks mitte ennast keisrina tunda ja omale õukond rahva arvelt soetada.

Mati Kuklane,

EKRE Lõuna-Eesti poliitik