Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Enam me prügile ära ei tee, vaid lansseerime selle ZWEE-sse

-
03.10.2024
ZWEE ringmajanduse ekspert lansseerib World Cleanup Day`l Circular Systemsit.

Eesti keelt solgitakse iga päevaga üha rohkem, järjest enam võetakse kasutusele ingliskeelseid väljendeid ja nii kaob ka meie endi looming, koristuspäev Teeme Ära, rahvusvahelisse anglosaksi kantseliidimaailma, mandudes traditsiooniliseks sooja õhu võngutamiseks.

„Teeme Ära“ algatus on nüüd Zero Waste Estonia, peateemaks on Circular Systems Are Reality, edulooks on Let’s Do It Foundation, aluseks on Keep It Clean Plan ja kokku saame World Cleanup Day`l, kus keskendume süsteemsetele lahendustele. ZWEE-le on vaja saadikuid ja koolitajaid, aga ka jätkusuutlikkuse nõustajaid, ringmajanduse eksperte ja keskkonnaspetsialiste. Lõpuks saab see lansseeritud värgindus Zero Waste sertifikaadi. Kas pole innustav?

„Enam ma Teeme Ära üritusel ei osale!“ nentis selle peale üks inimene, kes on seal algusest peale kohal käinud.

Uudis ise on selline.

Teeme Ära SA lansseeris uueks nimeks Tere tulemast, ZWEE!

TALLINN, 3. oktoober, BNS – Teeme Ära Sihtasutus, kes on tuntud kui maailmakoristuspäeva algataja, on teinud olulise brändimuutuse – alates neljapäevast jätkab organisatsioon oma tegevust uue nime all Zero Waste Estonia – ZWEE.

Uus bränd tähistab sihtasutuse fookust asuda süsteemimuutja rolli ja pakkuda paremaid valikuid kestvamate lahenduste osas, mis ühtivad väärtushinnanguga vähem tarbida.

Uus nimi ja bränd lansseeriti kolmandal Eesti Zero Waste rahvusvahelisel konverentsil Tartus, mille peateemaks on Circular Systems Are Reality.

Teeme Ära algatus sai alguse Eestis 2008. aastal, kui 50 000 vabatahtlikku ühinesid ühepäevase prügikoristuskampaaniaga, et puhastada kogu riik prügist. See edulugu levis üle maailma, millest sündis Let’s Do It Foundation ja globaalne Maailmakoristuspäev (World Cleanup Day). Organisatsioon on viimase 15 aasta jooksul kaasanud miljoneid inimesi üle maailma, võideldes prügi vastu ja tõstes teadlikkust keskkonnaprobleemidest.

ZWEE peegeldab uut visiooni – keskenduda süsteemsetele lahendustele, mis aitavad ennetada ja vältida jäätmete tekkimist. Organisatsiooni eesmärk on edendada jäätmevaba eluviisi Eestis ja kaugemalgi, rõhutades ringmajandust, teadlikkust jäätmete vähendamisest ja ressursside tõhusamat kasutamist.

“ZWEE on loomulik jätk meie püüdlustele, mille aluseks on olnud,” ütles ZWEE juht Marianne Lõhmus. “Zero Waste hierarhia kõige olulisem põhimõte on see, et jäätmed on ressurss, mida ei saa põletada või mäkke ladustada. Aitame luua süsteeme, mis jõustavad paremaid üksikvalikuid. Need valikud peavad olema seotud kogukonna identiteedi, tarbimise, tooteloomega. ”

ZWEE pakub kõigile võimalust oma missiooni elluviimisel kaasa lüüa, pakkudes erinevaid võimalusi osaleda ja panustada jäätmevaba tuleviku loomisse. “Koolitame Zero Waste saadikuid ja koolitajaid, aga ka jätkusuutlikkuse nõustajaid, ringmajanduse eksperte ja keskkonnaspetsialiste, kes aitavad kogukondades teadlikkust tõsta ning praktilisi lahendusi tutvustada. Samuti teeme koostööd linnade ja ettevõtetega, aidates neil alustada teekonda Zero Waste sertifikaadi poole, mis kinnitab nende pühendumust jätkusuutlikkusele ja jäätmete vähendamisele. ZWEE koondab enda alla sertifitseeritud mentorid ja audiitorid. Pakume Zero Waste Europe’ile tuge nõustamaks meie linnasid ja organisatsioone toimivate ja tõendatud jäätmeteta majandavate valikute poole,” märkis ZWEE. (BNS)