Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas alustas eurostruktuurides traditsioonilise valega, jättes deklareerimata abikaasa Vene-tulud

-
06.10.2024
Kaja Kallas Eestist lahkumisel.
© UU

Eesti skandaalne ekspeaminister, keda kodumaal valetajaks peeti, üritas ka Brüsseli lihapadade juures oma minevikku varjata.

ERR kirjutab Politicole tuginedes: “EL-i “kõrge välisesindaja” kandidaat Kaja Kallas deklareeris Euroopa Parlamendile esitatud majanduslike huvide deklaratsioonis esialgu vaid isiklike pangakontode ja säästude olemasolu. Hiljem lisas ta ka oma abikaasa Arvo Halliku osaluse neljas juriidilises isikus, kirjutab Politico.

Euroopa Komisjoni kandidaadid esitasid Euroopa Parlamendile õigusasjade komiteele majanduslike huvide deklaratsioonid.

Politico vaatles EL-i kõrge välisesindaja kandidaadi, endise Eesti peaministri Kallase (RE) deklaratsiooni ja täheldas, et esialgu jättis Kallas oma elukaaslase finantshuve käsitleva osa tühjaks, vaatamata 2023. aastal puhkenud skandaalile seoses tema abikaasa osalusega Venemaaga seotud ettevõttes. Esialgu deklareeris Kallas vaid enda pangakontode ja säästude olemasolu.

Hiljem täpsustas Kallas oma abikaasa Arvo Halliku osaluse neljas juriidilises isikus — OÜ Tristockis, MTÜ Tallinna Direktorite Klubis, AS Frammis ja OÜ Novaria Consultis, märkis väljaanne.

Neljapäeval toimunud koosolekul arutasid seadusandjad, kas tulevased volinikud on võimelised tegema oma tööd täiesti sõltumatult. Parlament soovib lisainfot ka Kallaselt seoses tema abikaasa kunagise osalusega Venemaaga seotud ettevõttes, kirjutab Politico.

2023. aasta augustis kirjutas ERR, et tollase peaministri Kaja Kallase abikaasale Arvo Hallikule osaliselt kuuluv transpordiettevõte Stark Logistics on hoolimata 2022. aasta Venemaa sissetungist Ukrainasse jätkanud oma äritegevust Venemaal.”