Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kunagi Eesti vapiloomaks tõstetud digitiiger on vedru lõplikult välja visanud

-
08.10.2024
Arvuti
© Uued Uudised

Kogu muu elu mandumisega on ka Eesti vapiloomaks lükatud digitiiger ammu ära surnud ning mahagi maetud. Eesti ei tule enam IT-valdkonnas kõige lihtsamate asjadega toime, kui töös ei suudeta hoida isegi paari tuhande kasutajaga keskkondi, ministeeriumite serveritesse häkitakse sisse, sajad tuhanded isikuandmed lekivad, e-eksamisüsteemid ei toimi, maa-katastri infosüsteemid on vigased jne jne.

„Lisaks kõigele on meil üliaeglane, ent see-eest ülikallis internet. Vaatamata sellisele IT-võimetusele on meil e-valimised. Ka e-valimiste häältelugemissüsteem on alati kokku jooksnud. Kuigi elektron liigub valguskiirusel, ei suudeta e-hääli pabersedelitest kiiremini kokku lugeda. Ulmeline, et see kõik võimalik on,“ kommenteerib riigikogu EKRE fraktsiooni liige Helle-Moonika Helme äsjast uudist, mis rääkis sellest, et EIS-i tehnilise rikke tõttu katkestati vene keele tasemetööde tegemine ja uus katse tehakse novembris

Nimelt pidi täna hommikul toimuma I kooliastmele riiklik vene keele tasemetöö, kuid see jäi ära, sest pärast eilset hooldustööd jooksis eksamite infosüsteem (EIS) kokku ja õpilased tasemetööd teha ei saanud.

Tasemetööd pidanuks täna sooritama kõik vene emakeelega 4. klassi õpilased, välja arvatud ukrainlased.

Tasemetööd pidi täna tegema 2798 õpilast üle Eesti.