Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Anti Poolamets: te ei ole suutnud ukrainlastelegi eesti keelt ära õpetada, aga juba lööte järgmise ukse valla

-
09.10.2024
Laadime sisu...

Kolmapäevase Riigikogu üheks valuteemaks oli valitsuse kavandatav sisserände suurendamine ning sel teemal pommitas peaminister Kristen Michali EKRE saadik Anti Poolamets.

“Mulle oli ehmatav uudis kolmekordsest sisserände piirarvu tõstmisest. See on lubamatu olukorras, kus meil on niivõrd mastaapne sisseränne – tõepoolest, nagu Martin Helme ütles, aegade kõige massilisem sisseränne. Stalini ajal ei tulnud ka nii kiiresti nii palju uusi inimesi juurde. Sellepärast mulle tundub, et teil on väga vastutustundetu lähenemine, et lööme veel kusagil uksed pärani.

Te ei ole suutnud nendele kümnetele tuhandetele Ukrainast tulnud inimestele eesti keeltki ära õpetada, teil ei ole neile töökohti leitud, aga juba järgmine uks lüüakse lahti. Ise te aeg-ajalt esitlete ennast ka vist laulva revolutsiooni lapsena, et te mäletate midagi sellest ajast, aga mulle tundub, et te ei mäleta mitte midagi ja teil ei ole mingit kogemust.

Tollel ajal oli meil väga selge loosung: “Peatage Lasnamäe!” Ehk Eesti lihtsalt ujutati võõrastega üle ja me olime oma pealinnas vähemuses. Tundub, et midagi sarnast on praegu käsil Reformierakonna ja teie koalitsiooni juhtimisel, et eestlased peavad oma pealinnas vähemasti vähemusse jääma. Kõik märgid viitavad sellele. Ja küsimus on selles, et kelle survel te tegelikult selle otsuse tegite, et kolm korda tõsta sisserände piirarvu? Millised tööandjate rühmad, kes tulid selle loosungiga, et teeme kõik uksed veel kord pärani?”

Lisaküsimusena jätkas Anti Poolamets: “Teie numbrid ei klapi. Esiteks, teie ajalooteadmised ei klapi sellepärast, et Nõukogude-aegne statistika näiteks ei arvestanud 100 000 okupatsiooniarmee sõjaväelast selle sisse, kes siin kõik kohad ära ummistasid. Eesti oli sügavalt venestatud riik, sügavalt koloniseeritud, okupeeritud kõikide kõige hullemate okupatsiooni kaanonite järgi ja ikkagi me ei õpi mitte midagi sellest. Te viite meid pealinnas vähemusrahvuseks. See on teie poliitika tulemus ja teie vastutate selle eest, Kaja Kallas vastutab selle eest.

Ja teine asi: te vastutate ka Ukraina eest, sellepärast et ma näen, et kõik pingutused Ukraina pagulastega seoses on suunatud sellele, et nad siia jääksidki. Teie kogu taktika on sellega seotud, et te lihtsalt kaaperdate Ukrainalt hädavajalikke inimesi, kes peaksid ja võiksid sinna hiljem tagasi pöörduda. See on väga halb trend.

Aga läheme praktilise elu juurde, mis siin Tallinna tänavatel toimub. Näiteks meil on eesti keelega väga halb lugu. Tehti siin möödunud aastal üks suurem politseireid, uuriti, kui palju on illegaalset tööjõudu Tallinnas. Bolti kaudu oli neid massiliselt, leiti sadu inimesi, kes tegutsesid illegaalselt Tallinna tööjõuturul. Nad ei osanud eesti keelt, muidugi paljud Bolti taksojuhid ei oska seda siiamaani, arvatavasti Wolti toidukullerid ka mitte. Miks te lubate sellel kõigel toimuda ja samal ajal avada veel neid legaalseid sisserände vorme kolmekordseks? Kas te ei näe, et meil on probleem?”