Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti Vabariigis rikutakse põhiseaduslikke nõudeid riigikeele osas ja diskrimineeritakse eestlasi

-
11.10.2024
Esti Vabariigis nõutakse üha enam vene keele oskamist, mis on julm põhiseadusvastane käitumine.
© Scanpix

Eesti Vabariik muutub eestlaste jaoks üha vaenulikumaks, sest nende emakeele ja ühtlasi riigikeelega pole vähemalt Tallinnas enam võimalik töödki saada, kuna enamikus töökohtades nõutakse vene keele oskust. See tabab kõige raskemalt eesti noori, kes üldjuhul vene keelt ei räägi, pidades seda agressori keeleks, ja eelistavad võõrkeeltest inglise keelt. Nii on noored tööturul tõrjutud seisundis, olles samas sageli just venestava Reformierakonna toetajad.

Firmad eiravad teadlikult riigikeele nõuet. Nii väidab Delfi Ärilehe pealkiri: “Prisma ei kavatse eemaldada venekeelseid silte: mõistame soovi edendada eesti keelt, kuid kliendi mugavus on sama oluline.” Kauplusekett ei saa aru, kui variserlik see nende ütlemine on – nad justkui mõistvat riigikeele vajadust, kuid ikkagi ei kavatse selle nõudest kinni pidada. Nii see tegelikult käibki, nagu näitab Lääne-Euroopa kogemus: algul antakse järgi ühes asjas, siis teises, ja lõpuks polegi enam midagi päästa.

Võib kindel olla, et kui kord on Eestis kümnetesse tuhandetesse ulatuv moslemikogukond (sinnapoole asi liigub), siis eemaldab selgrootu Prisma nende nõudmise peale müügilt ka alkoholi ja jõulukaubad. Prisma väärib enda arvamist boikotinimekirja – muutugu pealegi teiseks venekeelseks Maximaks. Just sellised ketid on loonud olukorra, kus eesti inimesed tunnevad ennast kui Pihkvas olevat.

Sotsiaalmeedias aga kirjutab Ruta L. probleemist, mis riiklikul tasemel tähendab diskrimineerimist rahvuslikul alusel ning põhiseadusvastast tegevust, sest Eestis on riigikeeleks eesti keel.

“Eesti “Vabariigis” on hakanud levima uus muster. Ma otsin tööd ja helistasin paarile tööpakkujale, et täpsustada töötingimusi ja -nõudmisi jne. Vastatakse vene ja/või inglise keeles! Tööpakkumised on üleval eesti keeles (ehk riigikeeles), aga helistades ei räägita SÕNAGI eesti keelt!

Esimene proua vastas vene keeles ja küsis, kas MINA vene keelt ei oska? Lõpetasin kõne ja saatsin neile meili, vastust muidugi ei ole. Täna õhtupoole helistasin teisele tööpakkujale, tema vastas INGLISE keeles! Pani mu veel paika, et kas ma räägin inglise keeles või lõpetab kõne.

Kokkuvõttes otsitakse Eestis töötajaid ja kuulutused on eesti keeles, aga ise ei osata riigikeeles rääkida, ainult võõrkeeltes. See on tugevalt seadusevastane ning moraalivastane tegevus! Austusest ei hakka rääkimagi. Neelasin esimese juhtumi alla, sest iga päev ma vaielda ei jaksa (seda on lihtne teha, vaadates toimuvat), aga minu piir murdus.

Minult nõutakse vene keelt mitmetes töökohtades ja ma ei valda seda puhtalt, saan hakkama algsete teemadega. See ei sobi minu enda riigis. Aga isehakanud VÄLISMAALASED värbavad meil VÕÕRKEELSET tööjõudu ja see on normaalne? Tegemist EI OLE Maxima vms kohtadega, kus see on “normaalsus,” vaid butiik ning teine administraatori koht.

Kuhu pöörduda sellisel moel ja neid tööpakkujaid esile tuua? Igal asjal võiks olla piir. Mulle paljud tuttavad öelnud, et ma olen “mitte keegi” ja lõpeta see võitlemine, aga ma ei suuda mitte midagi teha. Pole selline inimene.

Kas keegi sama veel kogenud ja kuhu pöörduda? Aitäh lugemast!”

Õiguskantsleri poole pole vist enam mõtet pöörduda, tema on juba ammu põhiseaduse oma kabineti prügikasti visanud.

Uued Uudised