Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Homokunstnik keeldus kinomajas näitust maha võtmast, tahab enne teada, kellele ei meeldi

-
11.10.2024
Näitus Rakveres

Provokatiivsed homoaktivistid kohe ei saa ilma skandaalideta ja leiavad, et neil on rohkem õigusi kui teistel. Aga kui teised nii ei arva, siis on kisa lahti, et neid kiusatakse.

Samal ajal kui Uued Uudised kirjutas, kuidas Rakvere Teatrikinos on nähtaval ka lasteseansside ajal sinna LGBT+ filmifestivali ajast jäänud homoerootilised plakatid, millel kujutatud poolpaljaid amelevaid mehi, sai nende autor Teet Suur teatrilt korralduse need maha võtta, et ruumi teha järgmisele näitusele. Kunstnik ise vaidleb vastu ega saa aru, milles küsimus.

Tema teada pidi see näitus jääna üles oktoobri lõpuni (pange tähele – sinna sisse jääb ka koolivaheaeg ning siis nagu ka praegu on kavas hulk päevaseid lasteseansse). Teatrikunstnik aga rääkis 14. oktoobrist. Homofilmide festival ise oli läinud nädalalõpul.

Sellest skandaalilaadse olukorra tekitanud kohalik ajaleht Virumaa Teataja on valinud juba ammu sellistes küsimustes poole ning vibutab teatri poole näppu

Korraldus, et näitus “Ruum meie vahel” tuleb kohe maha võtta, tuli Teet Suurele 9. oktoobril Rakvere teatrist. Rakvere teatri juht Velvo Väli ütles, et ei tea midagi sellest, et Teet Suure näitus pidanuks olema üleval kuu lõpuni. “Näitus oli seoses festivaliga. Oligi kokkulepe, et pärast seda võtab ta selle maha ja järgmisest esmaspäevast on seal uus näitus,” kõneles Väli.

Krista Areni sõnul oli Teet Suure näitus esialgu plaanitud ainult festivali Festheart ajaks, aga ta oli palunud tal seda üleval hoida 14. oktoobrini.

Ta viitas ka teatrisse jõudnud kirjadele, miks niisugune räige näitus on lasteseansside ajal üleval.

Teet Suur aga hakkas jonnima ning teda huvitas, kes mida konkreetselt tema suure kunsti kohta on pahasti öelnud.

Ta läks kohale ja kuulis kinotöötajatelt, et nendega pole keegi kurjustanud, samuti oli kunstnik parajasti ära nii, et Suur tuli tulema ja jättis nilbed pildid ikka üles.

“Kas inimesed teavad üldse, mida nende lapsed internetist vaatavad? Võidelda näitusega on nii silmakirjalik,” oli tema sõnum.

Festivali peakorraldaja Keio Soomelt avaldas toimuva üle imestust. “Võibolla vahetada mõni töö välja, kuigi tegelikult ei ole seal ju mitte midagi sobimatut,” tõdes ta.

Õigustusi jätkus mõlemal küll ja veel.

Kõnesolevad homoerootilised pildid on nähtavad kinomaja klaasseintel nii sisse- kui ka väljaspoole. Seda kunsti saavad popkorni krõbistades ja jäätist limpsides nautida ka mudilased, kes tulevad päevastele seanssidele vaatama näiteks praegu kavas olevaid „Lustakaid karusid“ või „OZi“.

Plakatitel kujutatud teemalistel filmidel kehtivad reeglina vanusepiirangud.

Uued Uudised kirjutas, et tänapäeva hullunud maailmas oleks palju tahta, et sekkuks õiguskantsler ehk lasteombudsman, kelle ülesandeks on muuhulgas kaitsta laste õigusi suhetes avalikke ülesandeid täitvate inimeste ja asutustega.