Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti lihtsustab sisserännet, Prantsusmaa aga kavatseb seda karmimalt piirata

-
14.10.2024
“Tänu” suurtest islamikogukondadest lähtuvale terroriohule, on Prantsusmaa jõustruktuurid pidevalt kõrgendatud valmiduses. Pildil otsib pommikoer mahajäetud kraamist lõhkekehasid.
© Scanpix

Prantsusmaa on juba ammu hädas suurte islamikogukondade ja jätkuva migrantide sissevooluga, mistõttu seal karmistatakse piiranguid, Eestis aga on Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 arvates ilmselt samasse seisu jõudmiseks ruumi veel küll, sest siin tahetakse sisserände piirarvu hoopis kolmekordselt paisutada. Kuigi ka siin kasvas moslemite arv kümne aastaga pooleteisetuhandelt kümnele tuhandele.

Prantsuse valitsus soovib võtta järgmisel aastal vastu uue immigratsiooniseaduse, üles valitsuse kõneisik pühapäeval. “Uue seaduse järele on vajadus,” ütles valitsuse esindaja Maud Bregeon pühapäeval telekanalile BFMTV.

Valitsuse plaan karmistada immigratsioonipoliitikat ja tugevdada piirikontrolli näitab nihet paremale pärast suviseid parlamendivalimisi.

Michel Barnier’ valitsus loodab esitada eelnõu parlamendile järgmise aasta algul. Valitsus soovib pikendada ohtlikuks peetavate dokumentideta migrantide kinnipidamisaega, et lihtsustada väljasaatmisotsuse täide viimist. Ühe variandina kaalutakse kinnipidamisperioodi pikendamist praeguselt 90-lt 210 päevani, mis on praegu võimalik vaid terrorikuritegude puhul.

“Me ei välista, et kaalumisele tulevad ka teised variandid,” ütles Bregeon, kelle sõnul “prantslaste kaitsmisel ei tohiks olla tabusid”.

Eelmise aasta detsembris võeti Prantsusmaal vastu immigratsiooniseadus, mida karmistati “paremäärmuslaste” ja parempoolsete saadikute toetuse tagamiseks. (AFP-BNS-UU)

Euroopas on tekkinud huvitav olukord, kus Euroopa Komisjon propageerib massimigratsiooni jätkamist, liikmesriigid (ka Saksamaa, Poola, Rootsi, Holland jt) aga sulevad rändele oma piire.

Saksamaa opositsioonilise Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) üks mõjukamaid poliitikuid Thorsten Frei ütles, et Euroopa vajab immigratsiooni üle kontrolli saavutamiseks radikaalseid reforme, mis tähendab varjupaigareeglite karmistamist.

Frei leiab, et kohtud on asüüliõigust liiga laialt määratlenud ja see tuleb tagasi tuua selle algse sõjajärgse tuumani, et riigid saaksid taastada kontrolli immigratsiooni üle, vahendas Briti väljaanne The Times.