Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Evelin Poolamets: väikese grupi ärihuvide tõttu muudetakse elukeskkond aastakümneteks

-
14.10.2024
Tuulikud
© UU

Vinni vallavolikogu algatas peamiselt opositsioonipoliitikute häälte toel detailplaneeringu koostamise elektrituulikutest koosneva tuulepargi rajamise eesmärgil. Algatamisele olid vastu neli EKRE saadikut eesotsas volikogu esimehe Evelin Poolametsaga.

„Väikese grupi seltskonna ärihuvide tõttu muudetakse Vinni valla elukeskkond aastakümneteks. Pärast minu tuulikute vastast artiklit võttis minuga ühendust tuulikuäri esindaja, kes rääkis tuulikutest kui missioonimajandusest, et tuulikute kasumimarginaal jääb 8-10% piiresse ja kuidas üks memmeke temalt juba küsis, et kas tuulikud ikka tulevad, sest ilma talumistasuta ei suudaks memm maamaksu tasuda,“ rääkis Poolamets.

Lisaks rääkis tuulikuärimees volikogu esimehele, et tuulikuid on vaja selleks, et saada odavat elektrit. Poolamets: „See jutt ei lähe kokku tegelikkusega, sest iga kulutatud elektri kilovatt-tunni eest maksame riigile taastuvenergia tasu, mis siis omakorda jagatakse tuulikuärimeestele toetusteks. Lisaks tõstetakse võrgutasusid, et tuulikud rahva raha eest võrku integreerida.“