Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Endine rahandusminister Annely Akkermann otsib udusest majandusest kummalisi mõõtmisvigu

-
17.10.2024
Annely Akkermann otsib udus mõõtmisvigu.
© Riigikogu

Kuigi juba ammune peaminister Taavi Rõivas teatas, et Eesti on valmis ja tuleb vaid peenhäälestada, räägib nüüd reformierakondlane Annely Akkermann: majanduses on udune seis, vahel tundub, et mingi mõõtmisviga. Oravapartei toob seega põhjenduseks mingi müstilise lameda Maa teooria, õigustama oma inimlikku lollust.

Peaaegu neli aastat võimul olnud Reformierakond peab siin küll peeglisse vaatama: kogu udu on nende tekitatud ja mõõtmisvead kuuluvad päris kindlasti neile – kui 2,4 miljardit lihtsalt kaob, siis on mõõtmine vale olnud. Või siis on viga tekkinud sellest, et ümberkantimisel pole osatud asju JOKK teha. Ometigi on erakonnal rahapesumeistrid Jürgen Ligi ja Siim Kallas olemas.

Asjal on vaid üks seletus: Reformierakond, Eesti 200 ja sotsid ei oska efektiivselt valitseda. Asja võimendab see, et nad ei pea arvestama opositsiooniga ning rumalused saab vabalt läbi suruda – kui oleks tagasilükkamise oht, siis mõeldaks, kas ikka on mõtet rajada majandusmudel kägistavatele maksutõusudele, mitte tootmise elavdamisele.

Kaja Kallas ja Mart Võrklaev juba tõestasid, et nad ei saa majanduse toimimisest aru, nüüd proovivad kätt Kristen Michal ja Erkki Keldo – flaierijagajatest ministriteks tõusnud teoreetikud ei jaga ise midagi ja peavad selle kõrval veel ka Brüsseli käske ellu viima ning nii see majandus vajubki.

Sarkastiline kommentaar sotsiaalmeediast: “Ma arvan ka, et udune seis… ja mõõtmisviga on ka jah. Ilmselt seetõttu paljud ettevõtjad uksi sulgevad ja Eestist lahkuvad. Praegusel valitsusel mingid süükoormat siin ei ole.

Vaadata tuleb nende otsa, kes tegelevad udu valmistamise ja mõõtmistega. Üheks süüdlaseks on ilmselt kliima. Ilmselt on ka süüdi Putin ja kindlasti keegi veel.

Hea, et sellega nüüd asi selge on. Rohkem kellegil küsimusi ei ole… võime hakata fosforiiti kaevandama.”

Uued Uudised