Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oht põhiseaduslikule korrale? Eesti valitsuse rahandusminister kutsub üles piirama parlamentaarset demokraatiat

-
17.10.2024
Jürgen Ligi ründab avalikult parlamentaarset demokraatiat.
© UU

Reformierakonna ihalus totalitaarse ainuvõimu järele on juba ammu teada, nüüd valas rahandusminister Jürgen Ligi selle ka oma räuskavatesse sõnadesse.

ERR kirjutab: “Rahandusminister Jürgen Ligi kritiseeris riigikogus kolmapäeval toimunud riigieelarve eelnõu esimesel lugemisel peetud debatti, öeldes, et selle põhjal hinnates ei tohikski riigikogule anda eelarveprotsessis suuremat rolli.”

Seda ütleb tänavanolgi kasvatusega minister, kes sealsamas debatis ütles naispoliitikule: „Ma ei tea, kas ma viitsin vaadata teile otsa, te teete nägusid ainult, ma ei vaata siis edaspidi. See on totter, te ei ole ilus ka, eks.“

Kui kedagi Riigikogust saalist ja riigivõimu juurest minema ajada, siis just sellised madala intelligentsustasemega röökurid.

Ligi väidab, et “Riigikogu debati tase näitab, et saadikutele ei tohigi eelarve osas suuremat rolli anda”. Olgu Riigikogus kasvõi köögitüdrukud ja tallipoisid, kui nad on rahva poolt valitud, siis üks labane tegelane, kes on seaduste järgi rahvasaadikute ees aruandluskohuslane, ei tule nende taset ette heitma. Eriti kui enda intelligentsus ja haritus on olematud.

Jürgen Ligi poolt ERR-ile öeldul on veel ka kriminaalne taust. Eesti on parlamentaarne riik, kus Riigikogul on suured volitused, sealhulgas ka eelarve kinnitamisel. Parlamendi ja valitsuse õigused ja volitused on täpselt kirjas ja need on tänaseni niivõrd-kuivõrd hästi töötanud.

Kui Ligi nõuab Riigikogu tasalülitamist täidesaatva võimu kasuks, on see põhiseadusvastane tegevus ehk täpsemalt üleskutse riigipöördele – ta nõuab võimu võtmist rahvaesinduselt ning selle andmist kitsale kildkonnale ehk valitsusele, kusjuures see valitsuski on moraalse võimumandaadita, sest võimule sai ta maksutõusude kohta valetades.

Ligi oli parlamendi ees selleks, et valitsuse koostatud riigieelarvet tutvustada ja kui see saadikutele vastukarva on, pole ministril mingit õigust öelda rahvaesindajatele, et nood ei kõlba kuskile. Eriti kui poliitik ise põrus eelmine kord valitsuses olles Vene rahapesu maha magades, kuigi ministri haldusalal on ülesanne sellistel kuritegudel silm peal hoida.

Reformierakonna suur soov on koondada võim enda kätte, tasalülitada opositsioon, muuta Riigikogu kummitempliks ja likvideerida demokraatia. Selles valguses peaks Jürgen Ligi olema ära märgitud järgmises kapo aastaraamatus kui oht põhiseaduslikule korrale.

Kuna Jürgen Ligi võttis endale õiguse rünnata Mart ja Helle-Moonika Helme eraelu, võtab portaal Uued Uudised endale õiguse avaldada kuvatõmmis selle röökuri eraelust.