Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: “See, mida korraldas Jürgen Ligi kolmapäeval, oli uus madalpunkt Eesti poliitikas. Nõuame umbusaldust!”

-
18.10.2024
Martin Helme

Olin kaks päeva muude tööülesannete tõttu Eestist ära ja seetõttu ei saanud osa võtta ka riigieelarve ning sellega seotud eelnõude menetlusest kolmapäeval. Küll aga jälgisin seda, mis Riigikogu saalis toimus, stenogrammid ja videoülekanded on kõigile kättesaadavad Riigikogu kodulehelt.

Soovitan kõigile vaadata Riigikogu kodulehelt salvestust kolmapäeval toimunud istungilt, kus Jürgen Ligi vastab saadikute küsimustele ülbitsedes ja küsijaid solvates. Osad meediaväljaanded on asunud juba Ligi puhtakspesemise operatsioonile.

Aga vaadake ise oma silmaga, kuidas Eesti Vabariigi rahandusminister puldis lösutab ja solvanguid loobib.

See, mida korraldas Jürgen Ligi kolmapäeval oli mu meelest uus madalpunkt Eesti poliitikas. Tõsi, Ligi käitumine ei ole mulle mingi üllatus. Täpselt sama tasemega on tema suhtlus Riigikogu liikmetega ka rahanduskomisjonis.

Komisjon peaks muide olema just see koht, kus ilma liiga range reglemendita saab eelnõud sisuliselt lahata, küsimusi saab küsida rohkem, ajapiirangut ei ole, ametnikud on juures ja aitavad detaile selgitada.

Midagi sellist Ligiga rahanduskomisjonis teha ei saa, sest ka seal tegeleb ta peamiselt küsijate solvamise ja mõnitamisega ning vastused taanduvad sellele, et küsimus on nii loll, et tal pole mõtet vastata.

Nüüd nägi ka Riigikogu suur saal ja kogu ilmarahvas, kes meil rahandusministri ameti eest palka võtab. Matsid jäävad matsideks.

Kujutage korraks ette, kui mõni EKRE minister oleks end sedasi üleval pidanud. Milline siis oleks olnud progressiivse avalikkuse reaktsiooni?!

Ma ei arva, et me peame leppima sellise poliitilise tasemega Eestis. Ma ei arva, et parlament saab jätta sellele reageerimata suhtumisega, et mis te Jürgenist ikka tahate. Ma arvan, et selline käitumine nõuab umbusaldamist.

Martin Helme,

EKRE Riigikogu fraktsiooni ja erakonna esimees

Samal teemal VIDEO I “Maailma parim rahandusminister” Jürgen Ligi loopis riigieelarve arutelu käigus “Riigikogu sigade” ette oma „hiilgavaid pärleid”

Oht põhiseaduslikule korrale? Eesti valitsuse rahandusminister kutsub üles piirama parlamentaarset demokraatiat

Kas Jürgen Ligi tegi riigieelarve arutelul “tarandit”? Valitsus langeb oma tahtmiste läbisurumiseks ikka väga madalale