Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jürgen Ligi mõjub maksukeskkonnale halvasti

-
19.10.2024
Vanale mehele on vaja kausitäis sooja suppi, mitte ministriametit.
© UU

Rahandusminister Jürgen Ligi ülbitsemise üheks tagajärjeks on saamas inimeste viha maksukeskkonna vastu, mis väljendub sotsiaalmeedias väljaöeldud lauses: “Selle oina pärast ma küll maksumaksmisega pingutama ei hakka!”

Ligi kolmapäevane laamendamine Riigikogus on vähemalt konservatiivse taustaga inimesed kurjaks ajanud – selline sigatsemine on üks indikaatoreid, kus lihtinimesed ja ettevõtjad hakkavad valitsuse liikmeid maksuküsimustes isikustama ja suunavad nördimuse maksutõusude üle mõne konkreetse ministri vastu. Igatahes veendumus “Ligile ei maksa ma midagi!” hakkab mõjuma “maksutahtele”.

Praegune maksutõusuvalitsus näib arvavat, et inimesed jäävad ka riigipoolse röövretke raames maksulojaalseks või et vähemalt suudab maksuamet neid piisavalt tühjaks pitsitada. Naiivne arvamus – praegu suureneb kiiresti nende inimeste arv, kellel on rahakotis lisaks kaartidele ka sularaha. Kui varem maksti peamiselt pangakaardiga, siis praegu on nii jaemüügis kui teeninduses kasvamas see, et vastastikusel kokkuleppel tasutakse sularahas ja tšekita. Maksukägistuses ettevõtja saab nii vältida teatud makse ja paljud inimesed on lihtsalt riikliku maksulaamendamise üle sedavõrd kurjad, et lähevad “maksutahtetusega” kaasa.

Mis aga puutub Jürgen Ligisse, siis täiesti õige on Martin Helme soovitus, et Reformierakond võiks oma matsliku roppsuu valitsusest minema koristada, enne kui talle umbusaldust avaldatakse, sest ka võimuliidu sees pole just kõik Ligi fännid. Too teeb valitsuse maine täis, ässitab vähemalt osa rahvast enda ja sealt edasi ka valitsuse ja riigi vastu ning räägib maksuplaanid, mis niigi on totrad, veelgi idiootlikumaks.

Ligi valitsusse toomine oli suur viga – Kristen Michali kabinetil on niigi madal toetus, ilkuv ja ropendav minister sealt veel puudus!

Valitsusel ei maksa arvata, et nende katse koputada inimestele südametunnistusele, nagu oleks raha vaja riigikaitseks, kedagi veenab – inimesed on juba näinud ja huulteltki lugenud, et raha läheb “igale poole”. Ei maksa uskuda ka rahva “maksutahtesse” – eriti kui see on teekäija maksutahe metsas kohatud relvastatud röövlile.

Uued Uudised