Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jürgen Ligi ülbitsemise taga on võimetus vastata küsimustele

-
21.10.2024
Jürgen Ligi tõmbab kogu valitsuse maine alla.
© UU

EKRE poliitik Harri Kingo leiab, et rahandusminister Jürgen Ligi viib debatid solvangute ja ilkumiseni seetõttu, et ta pole võimeline saadikutele riigieelarvet lahti seletama.

“Ilmselgelt Ligi ei ole võimeline vägagi selgetele ja konkreetsetele küsimustele vastama. Tema vastused ei ole informatiivsed ja on mandunud mingiks isiklikuks nääklemiseks ja küsijatele ärapanemiseks.

Kui keegi saalis üldse kedagi halvustab, siis on see Ligi ise – praktiliselt teeb ta seda iga küsija aadressil. Ma olen nõus Delfi artikli pealkirjas öelduga – Ligi on asja viimas tema umbusaldamiseni.

Miks ta seda teeb? Lihtsal põhjusel – ta teab ette, et tema umbusaldamine kukub Riigikogus läbi. Nii ta lubabki endale vabadust olla üleolev, ülbe, halvustav, mõnitav, jättes seejuures selgetele küsimustele sisuliselt üldse vastamata.

Mis aga reaalselt toimub, on Reformierakonna ja kogu koalitsiooni maine langemine Ligi selliste etteastete tõttu. Ma kardan, et isegi omad, kes on andnud koalitsiooni poolt hääli, jäävad pärast sellist esinemist Riigikogus mõtlema, kas ikka tasub järgmistel valimistel koalitsioonile oma häält anda.

On rahvalik väljend “endale jalga tulistama.” Just seda Ligi tribüünil teeb.

Üks pisike märkus eelöeldule siin lõpus aga juurde. Võimalik, et Ligi tunneb oma seljatagust kindlana tänu e-hääletusele. See välistab mistahes ohu nii talle endale, Reformile tervikuna kui Reformi kuulekatele vasallidele. Võib olla vabalt ülbe – sellele tagajärge valimistel lihtsalt ei tule.”

 

Eesti meedias juhitakse tähelepanu veel mitmetele asjaoludele, näiteks sellele, et probleem ei ole mitte ainult Jürgen Ligi parlamentaarse debati ja hea maitse piire ületav suhtlusviis, vaid ka peaministri võimetus valitsust juhtida. Nagu varem Kaja Kallas, nii on ka Kristen Michal justkui kõrvalseisja: ta pole olnud võimeline vastama küsimustele, näiteks kuhu kulub tegelikult julgeolekumaksuga kogutav 2,5 miljardit, kui reaalselt riigikaitsesse jõuab sellest üksnes 27 protsenti, samas tundub ta olevat sotside ja Läänemetsa pantvang.

Usaldus parlamendi ja valitsuse on viimaste uuringute järgi järsult langenud, peale selle on peaminister Kristen Michali isiklik toetus veel madalam, kui eelmisel peaministril Kaja Kallasel selle madalaimas punktis. Michali nõrkusest annab märku ka plaan riigi kulude kokkuhoiu asemel järsult makse tõsta, pikendades sellega majanduslangust ja tehes kõiki Eesti inimesi vaesemaks.

Uued Uudised