Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Pidevalt rikkis Auvere elektrijaam on justkui Eesti riigi toimimise väiksem mudel

-
23.10.2024
Auvere.
© UU

Auvere elektrijaama peaks kiitma kui kodumaist ja kohalikul küttel töötavat energiatootjat, kuid samas on ta saanud käpardlikkuse näiteks, sest tema tihedad remondid on lausa legendiks muutumas.

Igatahes kirjutas Delfi Ärileht teisipäeval: “Pärast kahenädalast remonti võrku naasnud Auvere elektrijaam suutis eile töötada vaid ühe tunni, misjärel tuli see uuesti seisma panna.”

Tagajärg oli eestlaste jaoks muidugi kurb: “Lisaks Auverele on nädala lõpuni korralises hoolduses ka Leedu-Rootsi vaheline 600-megavatine NordBalt ülekandekaabel, mille tõttu on märgatavalt kerkinud elektrihinnad Baltikumis. Kui Eestis, Lätis ja Leedus maksis börsielekter eile päeva keskmisena 96,4 eurot ja täna 136,4 eurot megavatt-tunni kohta, siis Soomes olid vastavad näitajad -0,99 eurot ja 2,82 eurot. /…/ Eesti Energia tõdeb, et sellises olukorras võiks Auvere olemasolu aidata elektrihindu piirkonnas mõnevõrra alandada.”

Ärileht lisab: “Auvere jaam naasis poolteist kuud kestnud korralisest aastahooldusest 3. septembril, jõudes murevabalt töötada napilt kuu aega. Pärast seda on jaama kimbutanud probleemid.”

Seejuures tunnistab Eesti energia, et kui Auvere töötaks, oleks elektrihind kindlasti madalam. Selle püsimine kõrgustes peaks ka rumalaima inimese mõtlema panema, et see kõik on üks suur rohepesu. Erinevad tootmisüksused Nordpooli süsteemis töötavadki “nokk lahti, saba kinni, saba lahti, nokk kinni”-taktis, et mingi rike oleks alati olemas, mis ei laseks odaval elektril tekkida.

Auvere sobiks Reformierakona juhitava riigi “vapiloomaks” – olemas on, aga pidevalt rikkis ning meie maksame nii et huugab.

Uued Uudised